неділя, 11 березня 2012 10:55

Чемпіонат Єгипту остаточно скасували через трагедію в Порт-Саїді

Чемпіонат Єгипту остаточно скасували через трагедію в Порт-Саїді

Чемпіонат Єгипту сезону 2011/2012 скасовано через трагедію в Порт-Саїді, де під час футбольного матчу загинули понад 70 осіб. Таке рішення в суботу, 10 березня, прийняла місцева футбольна асоціація.

Нагадаємо, 1 лютого в місті Пoрт-Саїд під час матчу футбольних команд Аль-Масрі і каїрського Аль-Ахлі почалися масові заворушення, під час яких загинули 74 людини і більше тисячі постраждали.

Відразу після події чемпіонат був припинений. Тепер же єгипетська асоціація прийняла рішення і зовсім скасувати поєдинки, що залишилися.

При цьому 18 команд-учасниць проведуть товариський турнір, доходи від якого підуть сім'ям жертв трагедії в Порт-Саїді. Матчі будуть проходити при порожніх трибунах.

Варто відзначити, що клуб Аль-Ахлі раніше знявся з розіграшу чемпіонату Єгипту, а три гравці команди завершили професійну кар'єру.

Деякі єгиптяни вважають, що безлади були спровоковані навмисне, щоб помститися фанатам каїрського клубу, які в перших рядах виступали проти влади військових у Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат Єгипту остаточно скасували через трагедію в Порт-Саїді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути