пʼятниця, 18 грудня 2009 17:43

Чемпіонат Білорусі залишиться відкритим для "Сокола"

Чемпіонат Білорусі залишиться відкритим для "Сокола"

Сьогодні стало відомо, що київський "Сокіл" зможе і в наступному сезоні виступати у відкритому чемпіонаті Білорусі з хокею.

Систему проведення чемпіонату Білорусі з хокею обговорювали сьогодні учасники засідання виконкому Федерації хокею Республіки Білорусь.

Голова тренерської ради ФХРБ Володимир Сафонов відзначив, що на недавньому засіданні наставники зійшлися на тому, що чемпіонат Білорусі в сезоні 2010/2011 рік повинен пройти за нинішньою схемою за участю 14 команд екстраліги. А в наступному - 2011/2012 роки - за спортивним принципом скоротити кількість команд до 12.

При цьому чемпіонат Білорусі залишиться відкритим: всі іноземні клуби матимуть ті ж шанси, що і білоруські команди. Також внесено пропозицію відмовитися від обов"язкової участі в матчах екстраліги двох молодих хокеїстів, залишивши залучення молоді на розсуд тренерського штабу кожного клубу.

Крім того, запропоновано омолодити вищу лігу, причому вже з сезону-2010/2011 встановивши вік хокеїстів фарм-клубів екстраліги від 1990 до 1993 років народження.

При цьому планується дозволити брати участь в матчах вищої ліги трьом гравцям команди екстраліги. Планується також дещо змістити терміни проведення розіграшу Кубка Білорусі і проводити його в третій декаді серпня в 2 містах з фінальним матчем між переможцями груп.

Члени виконкому також запропонували проводити перехідний турнір за право грати в екстралізі білоруської першості. У ньому гратимуть 4 команди, що не потрапили в плей-офф за підсумками регулярного чемпіонату в екстралізі і дві найкращі дружини вищої ліги.

Команди, які займуть перші чотири місця в перехідному турнірі, отримають право грати в екстралізі. Остаточне рішення по цих питаннях буде ухвалено 21 січня 2010 року на звітно-виборній конференції Федерації хокею Республіки Білорусь, на якому буде також вибраний новий голова цієї організації.

За матеріалами Турнір, News.belta.by

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат Білорусі залишиться відкритим для "Сокола"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути