четвер, 12 серпня 2021 01:07

"Челсі" виграв Суперкубок

"Челсі" виграв Суперкубок
Цей матч став розчаруванням для Зієша. він відкрив рахунок і ушкодив руку. Фото: Reuters

Лондонський "Челсі" виграв Суперкубок Європи, обігравши в серії пенальті іспанський "Вільярреал" - 6:5. Основний час закінчився внічию - 1:1. Зустріч проходила на стадіоні "Віндзор Парк" в Белфасті (Північна Ірландія).

На 27-й хвилині зустрічі півзахисник "Челсі" Хакім Зієш відкрив рахунок. Він замкнув фланговий простріл. Після голу "Челсі" віддав ініціативу і поплатився. Іспанці двічі потрапляли у поперечку і штангу, але, врешті-решт, зрівняли рахунок.

Нападник "Вільярреала" Жерар Морено забив гол на 73-й хвилині. Іспанцям вдалося перехоплення у чужому карному майданчику, далі Морено відігрався з Булайе Діа, отримав зручний зворотний пас п'ятою і завдав точного удару в кут воріт.

"Челсі" кинувся відновлювати свою перевагу, але реальних моментів не створив. Екстратайм забитих м'ячів не принесли. Тренер "Челсі" Тухель на серію пенальті випустив запасного голкіпера Кепу Аррісабалагу. І не помилився. Саме Кепа взяв два пенальті і приніс перемогу своєму клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука

У минулому сезоні "Челсі" вдруге в своїй історії і вперше з 2012 року виграв Лігу чемпіонів. У плейоф турніру лондонці здолали "Атлетіко", "Порту" і мадридський "Реал", а в фіналі перемогли "Манчестер Сіті".

"Вільярреал" завоював перший єврокубок в своїй історії, вигравши Лігу Європи. На шляху до фіналу іспанська команда пройшла "Ред Булл Зальцбург", київське і загребське "Динамо", а також "Арсенал". У вирішальній зустрічі іспанська колектив здолав "Манчестер Юнайтед" в серії пенальті.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" виграв Суперкубок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути