Ексклюзиви
субота, 15 грудня 2012 13:44

"Це все одно що вужа з їжаком об'єднати" - Попов про чемпіонат СНД

"Це все одно що вужа з їжаком об'єднати" - Попов про чемпіонат СНД
Анатолій Попов: "Тематика чемпіонату СНД може стати проблематикою". Фото: ffu.org.ua

Віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов заявив, що процес створення об'єднаного чемпіонату СНД дуже складний.

- Активне обговорення цієї тематики йде. Але тематика цілком може стати проблематикою. Тому що терміни, про які говорять в Росії, нереальні. Треба готувати регламент, документацію. Будь ти хоч семи п'ядей у чолі, це надто короткий термін для створення спільної ліги.

- Клуби, які хочуть створити Суперлігу, думка РФС не цікавить. Чи є діалог між ФФУ та українською прем'єр-лігою щодо можливого створення Суперліги?

- Ніхто не піднімав це питання на рівень діалогу. Президентів і власників українських клубів опитували тільки журналісти. У клубах говорять про цей турнір як про цікавий проект, але сумніваються, як він позначиться на українському футболі в цілому.

- Тут ось який момент ще цікавий: власник "Спартака" Леонід Федун, посилаючись на українських колег, говорить, що у них переважає ідея незалежності. Мовляв, Україна ніколи не піде на об'єднаний чемпіонат з Росією, де відчуватиме себе підлеглою. От якщо організатором стане Україна - Суперліга стане можливою.

- Не хочу політизувати це питання, шукати старших і молодших братів. Так, є люди, які виросли в СРСР. Але зростає і нове покоління, яке не застало часів взаємовідносин між республіками. Поки ідеї про нову лізі, бізнес-проекті висуваються на тлі ностальгії. А це все одно що вужа з їжаком об'єднати.

- Тобто створення Суперліги неможливо?

- Я не стовідсотковий противник цієї ідеї. Але вона настільки складна, що люди, які взялися за проект, повинні це розуміти. Вони хочуть зробити футбол краще, зробити клуби прибутковішими. Футбол в Росії і Україні розвивається. Може, не такими темпами, як хотілося б, але все ж. Хіба в радянські часи "Шахтар" міг так грати з суперниками в єврокубках?

Зараз ви читаєте новину «"Це все одно що вужа з їжаком об'єднати" - Попов про чемпіонат СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути