Ексклюзиви
неділя, 18 квітня 2021 11:26

Це фіаско, "Шахтар" – преса прокоментувала українське "класико"

Це фіаско, "Шахтар" – преса прокоментувала українське "класико"
Цього разу Жуніору Мораєсу кияни не дали бодай жодного шансу. Фото: "Шахтар"

Українська преса прокоментувала першу за багато років перемогу "Динамо" над "Шахтарем" у чемпіонаті й, практично, виграний титул чемпіона.

"Це фіаско, "Шахтар", - пише" Трибуна "

У гірників тепер буде час подумати про майбутній сезон. Як показав сезон 2020/21, у команди абсолютно точно є потенціал, щоби боротися на рівних з суперниками типу "Реала", ось тільки витягувати цей потенціал на замовлення в горлових матчах ексчемпіони поки не вміють. Чи потрібен для цього новий тренер або нові гравці - питання, яке належить вирішити за місяць, що залишився. Результати матчів при цьому хвилювати нікого не будуть, все, що варто було знати, гірники вже знають.

"Динамо" ж може приймати поздоровлення з титулом - і займатися тими ж міркуваннями. Команді абсолютно точно потрібне посилення на ключових позиціях, буквально 3-4 гравця, які будуть здатні приносити результат практично відразу. При Луческу вдалося вийти на той рівень, який повинен бути у цієї команди, щоби не відставати від суперників на 20 очок, але зробити наступний крок вперед можна тільки якщо не піддаватися ейфорії від перемоги і не продовжувати весь цей склад, замикаючи їх у золотій клітці.

Поки ж можна точно гарантувати одне - наступний чемпіонат України буде дуже цікавим. Точно більш цікавим, ніж поточний".

"Футбум" цитує екс-захисника гірників Олександра Сопка:

"Такого безпорадного "Шахтаря" в протистоянні з "Динамо" я ще не бачив. Крім удару Соломона, у" гірників "і небезпечних моментів не було. Грати з такою безвихіддю в атакуючій ідеї не можна. "Шахтар"не міг в цьому поєдинку нічого продавити, адже був невисокий темп гри і "Динамо" все контролювала. Я розумію, що "гірники" гірше в обороні, в русі, але не придумати нічого попереду, не спробувати хоча б увійти в штрафний, говорить про кризу філософії "Шахтаря" , перш за все, атакувальної.

Пенальті цілком обґрунтований. Просто Маркос Антоніо не повинен був вступати в боротьбу після того, як опинився за спиною опонента. Але це, зауважу, проблема всього "Шахтаря" - імітація боротьби. До числа тих, хто імітує, належать, в першу чергу, Марлос і Майкон, а ось Маркосу Антоніо успішно боротися заважають невеликі габарити. Плюс до всього, на грі "гірників" позначився зовсім не вибудуваний пресинг. Тільки Мораєс поодинці намагався щось зробити попереду. У той же час, варто було "Динамо" з 20-ї хвилини включити свій пресинг, у "Шахтаря" почалися проблеми. Сучасний футбол - це атлетизм, боротьба і стрункість в грі, і "Динамо" від цього відштовхується. "Шахтар" же, як і раніше намагається створити ілюзію смачного футболу, який, і це "гірникам" слід зрозуміти, складається не тільки з красивих пасів. Не знаю, що робитиме з Каштру керівництво "Шахтаря", але рішення, думаю, на поверхні, адже ніколи ще "Шахтар" в протистоянні з київським "Динамо" не створював за весь матч лише один момент".

Проблема всього "Шахтаря" - імітація боротьби. До числа тих, хто імітує, належать, в першу чергу, Марлос і Майкон

Динамівський вболівальники коментують матч на сайті "Динамо Київ уа".

"Це була якась динамо-машина! Ніяких збоїв, ніякої розгубленості, закриті всі зони і кинджальний удар! Як же змінилася гра команди з приходом Луческу, це тепер настільки впевнена в собі команда, що здається дивом після ігор команди на чолі з "динамівськими серцями". Браво, Мірча! Браво команда"!

"Футбол-24" теж помітив безпорадність і приреченість гірників.

"2 удари за весь матч, останній – на 15-й хвилині від центрального захисника. Жахливі цифри, але навіть вони не повністю описують імпотентність донецької атаки. "Шахтар" просто не підходив до воріт Бущана. У "гірників" часто виникають проблеми з останнім пасом чи з ефективним завершенням атак, коли мережива перед штрафним майданчиком плетуться, а м'яч у ворота не залітає. Але сьогодні мережив не було, атак не було взагалі.

Луїш Каштру цього разу не міг піти у фірмову демагогію і сказати, що все пройшло добре

Тете залишився в запасі, бо проти захисного футболу "Динамо" потрібна була не швидкість, а вміння розібратися між лініями в умовах обмеженого простору. Для цих завдань вийшли Марлос, Антоніо і Майкон. А точно вийшли? Хтось їх бачив на полі? Бразильці розчинилися. Нуль загострення, нуль вривань у штрафний, нуль передач вперед. Центр поля залишився за працьовитими киянами. Які-не-які моменти виникали лише після діагоналей Степаненка на фланги.

Луїш Каштру цього разу не міг піти у фірмову демагогію і сказати, що все пройшло добре. Після класичного португалець з максимально жалісливим лицем розповідав, що його задуми розбилися об організовану гру "Динамо". І подавав це так, ніби він тут безсилий. Але ж "Динамо" не показало нічого екстраординарного. Звичайна, компактна, добре організована оборона (з тінейджерами в захисті та неосновними опорниками). Для "Шахтаря" і такий опір виявився нездоланним.

Найстрашніше, що це не поодинокий випадок, а комплексні проблеми, які тягнуться весь сезон. А щодалі – стає тільки гірше. Розчаровує не стільки виліт з єврокубків чи програне чемпіонство, скільки безпросвітність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Луческу переміг "Шахтар"

Після цієї перемоги "Динамо" відірвалося від "Шахтаря" на 10 балів. До завершення чемпіонату залишається 4 тури. "Динамо" може стати чемпіоном уже 25 квітня в разі перемоги над "Інгульцем".

Зараз ви читаєте новину «Це фіаско, "Шахтар" – преса прокоментувала українське "класико"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути