вівторок, 13 грудня 2016 12:13

"Це був найкращий рік моєї кар'єри": Роналду отримав "Золотий м'яч"
6

Фото: dailymail.co.uk

Нападник мадридського "Реала" Кріштіану Роналду став володарем "Золотого м'яча" за підсумками 2016 року. Про це повідомляє видання France Football, яке заснувало премію 1956 року.

Для Роналду цей "Золотий м'яч" - четвертий у кар'єрі (2008, 2013, 2014, 2016). Більше тільки у форварда "Барселони" Ліонеля Мессі - п'ять (2009, 2010, 2011, 2012, 2015). По три нагороди у нідерландських нападників Йохана Кройфа (1971, 1973, 1974) і Марко ван Бастена (1988, 1989, 1992), а також у французького півзахисника Мішеля Платіні (1983-1985).

31-річний португалець на церемонії вручення нагороди був відсутній, бо перебував з "Реалом" в Японії, де триває клубний чемпіонат світу.

2016 року футболіст виграв з "Реалом" Лігу чемпіонів. У фіналі турніру "вершкові" виявилися сильнішими за мадридський "Атлетико". Також форвард - переможець чемпіонату Європи у складі збірної Португалії, яка у вирішальному матчі обіграла господарів турніру - команду Франції.

За Роналду віддали 745 голосів, за Мессі - 316. Третє місце посів форвард "Атлетико" і збірної Франції Антуан Грізманн. У нього 198 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІФА визначилася із претендентами на найкращого футболіста і тренера року

"Для мене велика честь отримати четвертий "Золотий м'яч". Такі відчуття, як і під час першого вручення цієї нагороди. Моя мрія здійснилася.

Я ніколи не уявляв, що виграю чотири рази. Хочу подякувати моїм партнерам по збірній Португалії і "Реалу". Я гордий і щасливий.

Безумовно, це був найкращий рік моєї кар'єри, і з точки зору командних перемог, і для мене особисто. Мені не вистачало якогось трофея зі збірною Португалії. Не забуду перемогу в Лізі чемпіонів з "Реалом".

Отримання цієї нагороди - щось особливе для мене. Я кажу собі: "Кріштіану, ти не дарма працював весь рік, жертвував собою, думав про футбол". Я відчуваю радість від одержання "Золотого м'яча", тому що доклав багато сил для цього. Я щасливий.

Все завдяки людям, котрі вірили в мене, дбали про мене, щоб підтримувати цей високий рівень. Гравців, які зберігають високий рівень рік за роком, можна перелічити на пальцях однієї руки. Тому я пишаюся цим досягненням", - сказав спортсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали всіх претендентів на "Золотий м'яч"

"Золотий м'яч" - приз, який присуджують за підсумками року найкращому футболісту світу. З 2010-го по 2015-й нагороду вручала Міжнародна федерація футболу (ФІФА) спільно з французьким журналом France Football. 16 вересня співпраця між ними припинена. З 2016 володаря нагороди вибирають тільки журналісти France Football, як це було з 1956-го по 2010-й.

Зараз ви читаєте новину «"Це був найкращий рік моєї кар'єри": Роналду отримав "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути