середа, 16 жовтня 2013 17:57

"Часу завжди не вистачає, але новачки голодні" - "Будівельник" стартує в Євролізі

"Часу завжди не вистачає, але новачки голодні" - "Будівельник" стартує в Євролізі
Багатскіс: "Все в строю і до бою готові". Фото: bc.donetsk.ua

Київський "Будівельник" дебютує в Євролізі - найпрестижнішому континентальному турнірі Європи. Незважаючи на брак часу для "обкатки" новачків, команда готова до старту. Про це напередодні першого поєдинку киян проти турецького "Ференбахче" сказав наставник української команди Айнарс Багатскіс.

"Всіх вітаю з довгоочікуваним дебютом у найпрестижнішому баскетбольному турнірі Європи. "Будівельник" довго до цього йшов. Подивимося, як буде надалі, але нодготовка проходила за планом", - зазначив наставник.

За словами Багатскіса, всі в строю і готові до гри. Не зіграє тільки захисник Олександр Неруш.

"Чому? Тому, що в заявці дванадцять місць", - сказав наставник. При цьому поскаржився на брак часу для повноцінної підготовки.

"Його завжди мало. Особливо в нинішній ситуації, коли в нас багато нових гравців і їм потрібен час, щоб звикнути один до одного. Плюс мінімум два- три офіційних матчі. Вони сильніше тиснуть на гравців, ніж контрольні", - підкреслив тренер.

При цьому зазначив, що новачки рвуться в бій.

"Вони можуть грати в Євролізі. Деякі з них у Європі себе ще не проявили, тому голодні до баскетболу високого рівня, хочуть показати, що їх десь не оцінили. Чи вийде - час покаже. У будь-якому випадку, не варто робити висновки з однієї- двох ігор. Становлення команди відбувається зазвичай до Нового року. А потім вже йде процес стабілізації".

У складі "Фенербахче" не став когось персонально виділяти.

"Це команда зірка. Так, вони теж не надто довго грають разом, теж у процесі становлення. Відповідно, їм потрібен час для адаптації. Але там індивідуально дуже сильні гравці, які вже багато чого досягли. І в них потрібно вигравати єдиноборства. З цього і починається баскетбол. Чи розбирали їхні ігри? Так, ті, де їм було важко і де ми могли отримати максимум інформації. Там, де вони легко вигравали, не було сенсу і нецікаво", - зазначив Багатскіс.

"На нас чекає дуже досвідчений і голодний суперник, який провалив торішню Євролігу і цього року буде надолужувати згаяне. Ми розібрали суперника, знаємо можливості кожного гравця. І для нас головне зіграти в свою гру", - підкреслив центровий команди Михайло Анісімов.

Нагадаємо, матч "Будівельник" - "Фенербахче" відбудеться 17 жовтня в київському Палаці Спорту. Початок о 19:00, трансляція на телеканалі 2+2.

Суперниками киян на груповому етапі також будуть ЦСКА (Росія), "Партизан" (Сербія), "Нантер" (Франція) і "Барселона" (Іспанія).

За словами президента клубу Богдана Гулямова, перед "Будівельником" поставлене ??завдання пробитися в ТОП-16 команд Євроліги.

Зараз ви читаєте новину «"Часу завжди не вистачає, але новачки голодні" - "Будівельник" стартує в Євролізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути