понеділок, 24 лютого 2020 14:02

Колишній воротар збірної України пригадав, як брав участь у договірному матчі

Колишній воротар збірної України пригадав, як брав участь у договірному матчі
Український воротар Максим Левицький став широко відомими після виступів за "Спартак". Фото: з відритих джерел

Колишній воротар збірної України і сімферопольської "Таврії" Максим Левицький пригадав, як брав участь у договірних матчах.

"У сезоні 1997/98 з одеським "Чорноморцем" боровся за виживання. "Таврія" теж стояла на вильоті, але в останньому турі, якщо б ми виграли, у Першу лігу відправилися "моряки". Ми знали, що переможемо тернопільську "Ниву". Завдання було дозволити забити їх грузинському форварду, який претендував на звання найкращого бомбардира чемпіонату.

Перший тайм грали без сценарію. Забили 2 голи. Грузин вийшов один на один, я потягнув. Ще раз пробив - штанга. Наші вже почали розступатися. Народ на трибунах швидко все зрозумів, почав свистіти. Нападник із подивом дивився на мене. Я розвів руками: "Пропускати не буду. Нехай призначають одинадцятиметровий, заб'єш із пенальті". Скосили його в штрафний майданчик, свисток судді мовчить. Ще раз "завалили". Арбітр не реагує. Гравці підходять до нього, він у відповідь: "А зі мною ніхто ні про що не домовлявся, грайте". Так 2:0 у "Ниви і виграли", - сказав Левицький в інтерв'ю "Чемпіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому Бущан став основним воротарем київського "Динамо"

Максим Левицький провів 8 матчів за збірну України. Грав за "Таврію", "Чорноморець", московський "Спартак, низку російських клубів і французький "Мец".

Зараз ви читаєте новину «Колишній воротар збірної України пригадав, як брав участь у договірному матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути