Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2010 13:41

Британські геї обіцяють бойкотувати ЧС-2022 в Катарі

Британські геї обіцяють бойкотувати ЧС-2022 в Катарі

Британська спільнота футбольних уболівальників - геїв (GFSN) пообіцяла бойкотувати всі заходи, пов'язані з проведенням чемпіонату світу 2022 року з футболу в Катарі.

Невдоволення уболівальників викликали закони арабської країни, в якій за гомосексуалізм людина може отримати до п'яти років в'язниці. Про це пише видання Small World News Service.

У заяві GFSN йдеться, що чемпіонат світу не повинен проводитися в країні, яка порушує права людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. За словами геїв, проведення ЧС-2022 в Катарі призведе до відчуження від цього змагання мільйонів футбольних фанатів з усього світу.

Представник ФІФА підкреслив, що керівництво світового футболу багато років бореться проти всіх форм дискримінації. За його словами, всі асоціації, що входять до ФІФА, повинні дотримуватися статуту цієї організації, що забороняє дискримінацію. Представник ФІФА підкреслив, що в минулому проведення чемпіонатів світу з футболу вже допомагало долати соціальні бар'єри в інших країнах.

Катар отримав право провести ЧС-2022 за підсумками голосування членів виконкому ФІФА на засіданні в Цюріху 2 грудня 2010. У фінальному турі голосування Катар з великою перевагою переміг США.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Британські геї обіцяють бойкотувати ЧС-2022 в Катарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути