вівторок, 29 травня 2012 21:00

Британські футбольні фани є найагресивнішими, Бі-бі-сі має вибачитись - Волошин

Британські футбольні фани є найагресивнішими, Бі-бі-сі  має вибачитись - Волошин
Олег Волошин не розуміє, як можна змонтувати фільм з якихось окремих кадрів і зробити висновок на всю країну. Фото: ukrgazeta.com

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявляє, що британська телекомпанія Бі-бі-сі має вибачитися перед українцями за сюжет про расизм. Про це він сказав в ефірі "5 каналу", коментуючи кадри, зроблені Бі-бі-сі на території України й Польщі, на яких видно, як уболівальники віддавали нацистські привітання й з появою на полі чорношкірих гравців видавали звуки, схожі на крик мавпи.

Волошин заявив, що британська сторона офіційно не висувала Україні жодних претензій щодо расистських проявів українських фанатів, пише "Українська правда".

"Я нещодавно спілкувався з радником-посланником Британського посольства з приводу футболу. Мова йшла, навпаки, про те, як убезпечити українців від британських фанів, які є найагресивніші, найбільш нетолерантні та расистськи налаштовані з усіх фанів у Європі", - сказав він.

За його словами, питання расизму не піднімалося на офіційному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС запевняють, що расизм - "надумана й міфічна проблема" України

"Щоб хтось піднімав це питання на офіційному рівні – цього нема. Чому це в пресі? Тому що дуже легко розкрутити міф – якісь напівосвідчені, напівдикі вихідці зі Східної Європи...", - додав Волошин.

На думку представника МЗС, ЗМІ шукають "гарячі теми" напередодні Євро-2012.

"Легко зобразити поляків, як сантехніків, які приїдуть і захоплять усі робочі місця. Іде велика боротьба всередині УЄФА. Платіні та частина інших функціонерів вибороли право для Східної Європи чемпіонат. Найбагатші клуби, значна частина яких – британські – вважають, що футбол має обмежитися Західною Європою. Нащо їхати до цих дикунів?", - обурився він.

Волошин вважає, що британська телекомпанія повинна вибачитися.

"Я вважаю, що Бі-бі-сі має вибачитися за цей фільм. Я раніше бачив такий монтаж лише на деяких російських каналах. Так раніше зображували в Росії УНА-УНСО. Вихоплювали окремі кадри і казали: "Це країна фашизму", - заявив він.

"Такий саме настрій провокують у Британії. Нас, поляків, румунів, прибалтів намагаються зобразити якимись недолюдьми, які ще недорозвинулися до рівня найрозвинутіших країн. Це ганебно! Я вважаю, що це питання саме до Бі-бі-сі. Як можна змонтувати такий фільм з якихось окремих кадрів і зробити висновок на всю країну?", - додав представник МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Британські футбольні фани є найагресивнішими, Бі-бі-сі має вибачитись - Волошин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути