неділя, 22 квітня 2012 12:35

"Боруссія" відсвяткувала чемпіонство з пивом і поцілунками
18

Фото: Reuters

Дортмундська "Боруссія" здолала "Боруссію" з Менхенгладбаха (2:0) і за два тури до фінішу бундесліги здобула свій восьмий титул.

Рахунок у середині першого тайму відкрив гравець збірної Хорватії Іван Перішич, який після штрафного Марселя Шмельцера немов цвях увігнув м'яч у ворота Марка-Андре тер Штегена. Шинджі Кагава на 59-й хвилині відгукнувся на пас Роберта Левандовського й поставив переможну крапку, таким чином гарантувавши дортмундцям недосяжний відрив.

У шести стартових турах команда Юргена Клоппа зазнала три поразки, однак потім видала безпрограшну серію з 25 матчів, випередивши осіннього лідера "Баварію" та відстоявши титул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дортмундська "Боруссія" вдруге поспіль стала чемпіоном Німеччини

"Це був найбільший виклик за все моє життя, - сказав Клопп. - Мені бракує слів після того, як мої підопічні сьогодні виступили в поєдинку з такою сильною командою, як Менхенгладбах. Зіграти так удало - це фантастика".

"Ми провели чудовий сезон, унікальний я б сказав, - додав голкіпер Роман Вайндфеллер. - Команда просто в захваті. Захистити титул було набагато важче, ніж його здобути, тому що тепер ніхто не сприймав нас легковажно. Ми повністю на це заслужили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дортмундська "Боруссія" вдруге поспіль стане чемпіоном Німеччини

Дортмундці святкували б тріумф іще до свого поєдинку, якби мюнхенці не здобули драматичну перемогу на полі "Вердера". Колектив Юппа Хайнкеса, який надав відпочинок низці основних футболістів перед матчем-відповіддю півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА проти "Реала" в середу, пропустив на 51-й хвилині від Налдо. Втім гостям удалося урятуватися від невдачі. На 75-й хвилині Налдо забив автогол, а перед фінальним свистком відзначився Франк Рібері, який вийшов на заміну.

Тим часом гол Андре Шуррле (79-а хвилина) приніс "Байєру" успіх у виїзному матчі з "Хоффенхаймом" (1:0), "Штутгарт" із "Гамбургом" зіграли внічию відповідно з "Кельном" і "Нюрнбергом" - 1:1, а аутсайдер "Кайзерслаутерн" виявився сильнішим за іншого претендента на виліт "Герту" - 2:1.

 

Зараз ви читаєте новину «"Боруссія" відсвяткувала чемпіонство з пивом і поцілунками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути