Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 19:04

"Боруссія" приїде у Донецьк із тягарем" - Грозний

"Боруссія" приїде у Донецьк із тягарем" - Грозний
"Рівень гравців "Шахтаря" нічим не поступається футболістам "Боруссії" - Грозний ФОТО: sportbest.net

Дортмундська "Боруссія" програла "Гамбургу" з рахунком 1:4 перед першим матчем 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря". Гра пройде у Донецьку 13 лютого.

"Боруссія" грала вдесятьох цілу годину після вилучення Роберта Левандовського, - пояснює причини поразки "чорно-жовтих" відомий український тренер та експерт В'ячеслав Грозний. - Також за команду не грав цілий ряд основних гравців, на яких Юрген Клопп також не зможе розраховувати і у Донецьку. Зокрема, гру проти "Шахтаря" пропустить Кевін Гросскройц (Вайденфеллер, Ройс, Гетце і Піщек під великим питання через епідемію грипу та травми).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гамбург" показав "Шахтареві" як перемогти "Боруссію"

Я б хотів сказати інше. Сьогодні "гірники" спроможні перегравати будь-яку команду. У чемпіона України поставлена гра, є серйозні амбіції і в даний момент, на мій погляд, "Шахтар" виглядає краще, ніж "Боруссія". Донеччани голодні, адже не мають ігрової практики. У дортмундців її забагато. Команда йде другою у чемпіонаті Німеччини (відставання від лідера — 15 очок), є кадрові втрати.

Перехід Вілліана до "Анжі" — це серйозна втрати для "Шахтаря", але вона не вплине на манеру гри "гірників". Я впевнений, що за сумою двох матчів українська команда пройде далі. Донеччани мають великий запас міцності, високий атакувальний потенціал і швидкість. "Шахтар" без проблем може грати і другим номером, але зараз вони рідко так діють. Команда володіє ініціативою та контролює м'яч. Супернику доведеться довгий час працювати без м'яча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" і дортмундську "Боруссію" розсудить Ховард Вебб

"Гірники" довгий час грають разом. Мхітарян зараз дійсно вийшов на рівень лідера команди. У кожному матчі Генріх має моменти, які реалізовує. Футболіст росте, так само як і команда. Рівень гравців "Шахтаря" нічим не поступається футболістам "Боруссії", а багато у чому вони сильніші по ряду позицій.

Гравці "Боруссії" і так вважають, що вони зробили подвиг, коли вийшли у плей-офф Ліги чемпіонів з групи, де грали "Реал", "Манчестер Сіті" і "Аякс". У них вже пройшов той кураж. Левандовський зараз думає над своїм можливим переходом у мюнхенську "Баварію". Ще ряд гравців зайняті подібними думками. Тим не менше, "Боруссія" — це команда досить серйозного рівня. Велика заслуга у цьому Юргена Клоппа."

"Чорно-жовті" практично втратили шанси на чемпіонство. Це означає, що Клопп зосередить всі сили на Лізі чемпіонів?

"А сил нема. 5-6 гравців основного складу під великим питанням, а рівноцінно замінити таку кількість футболістів нереально. Якщо у гравців є застудні захворювання, то це так швидко не проходить. Їх треба лікувати тижнями. Клопп дійсно зробив дуже гарну команду. Про недооцінку тут і мови бути не може, але "Шахтареві" потрібно вирішувати все у першому матчі. Є шанс отримати хорошу перевагу перед матчем у Дортмунді.

Останнім часом чемпіон Німеччини трохи пригальмував. Команду переслідують травми. У бундеслізі ніхто просто так ногу не прибере, так само як не зіграє у півноги чи другим складом. Практично жоден клуб світу немає двох рівноцінних складів.  Якщо забрати Мессі, Хаві та Іньєсту, то ми побачимо зовсім іншу "Барселону".

Роберт Левандовський отримав червону картку у матчі проти "Гамбурга" на 31 хвилині. Порушення поляка тягнуло на вилучення?

"Ні. Він не грубий гравець. Була боротьба за м'яч. Арбітр хотів пригасити емоції. Це вилучення фактично зумовило кінцевий результат, адже команда цілу годину грала без лідера своїх атак. В Англії таких моментів безліч за гру, але нікого не вилучають. Так, поляк зіграв трохи небезпечно, але нічого страшного не трапилося. Максимальне покарання — жовта картка. Можливо телебачення нам чогось і не показало.

"Шахтареві" на користь, що команда стільки часу діяла у меншості — на гравців лягло навантаження. Жодна поразка просто так не проходить. Потрібен час, щоб відійти від неї. Тим більше, "Боруссія" поступалася "Гамбургу" двічі — у першому колі і тепер. У Дортмунді команда хотіла взяти реванш, натомість зазнала розгромної поразки і втратила кількох гравців. У Донецьк "Боруссія" приїде з тягарем."

Додамо, що "Шахтар" і "Боруссію" на "Донбас Арені" розсудить англійська бригада арбітрів з Ховардом Веббом.

Зараз ви читаєте новину «"Боруссія" приїде у Донецьк із тягарем" - Грозний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути