Ексклюзиви
неділя, 17 серпня 2008 12:19

Болт покращив свій світовий рекорд на стометрівці

Ямайський спринтер Усейн Болт виграв золоту медаль Олімпіади-2008 в бігу на сто метрів, встановивши новий світовий рекорд - 9,69 секунди. Болт покращив результат, який належав йому ж, на три сотих. Срібну медаль завоював Річард Томпсон з Тринідаду і Тобаго, а бронзову - американець Уолтер Дікс.

На першій половині дистанції лідирував Томпсон, але Болт, зробивши фінішний ривок, залишив позаду всіх конкурентів. Останні метри забігу ямаєць пробіг, не працюючи руками і дивлячись вбік. Томпсон, який зайняв друге місце, фінішував з результатом 9,89 секунди, а Дікс показав час 9,91 секунди. Срібний і бронзовий призери встановили особисті рекорди.

Ямаєць Асафа Пауелл, який вважався головним конкурентом Болта, зайняв п"яте місце з результатом 9,95 секунди. Американець Тайсон Гей, якого також називали претендентом на нагороди, не зумів кваліфікуватися у фінал.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Болт покращив свій світовий рекорд на стометрівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути