субота, 16 травня 2009 10:37

Болт і Гебреселассіє змовилися побити світові рекорди

Болт і Гебреселассіє змовилися побити світові рекорди
Ефіопський бігун Хайле Гебреселассіє та ямайський спринтер Усейн Болт проводять спільну підготовку до забігу в Манчестері 17 травня.

Болт, нагадаємо, братиме участь у забігу на 150 метрів, а Гебреселассєі побіжить 10 км.

Болт сподівається, що не дивлячись на отриману в кінці квітня через ДТП травму, йому вдасться побити рекорд Донована Бейлі, встановлений на дистанції 150 метрів і пробігти швидше, ніж 14,99.

"Я думаю, що зможу вибігти з 14 секунд, — заявив ямайський спринтер журналістам. — Це, фактично, буде мій дебют на цій дистанції, тому що раніше я бігав 150 метрів виключно на тренуваннях. Загалом я не хвилююся за результат. Тому що бачу свій настрій. Це офіційні змагання, а тому я сприймаю їх серйозно. Так, якийсь там біг на 150 метрів складно порівнювати з підкоренням світового рекорду, але я постараюся нікого не підвести", — додав Болт.

Побити рекорд пообіцяв також і Хайле Гебреселассєі, який вирішив замахнутися на вуличній дистанції 10 км. на підкорення рекорду Кого, який "зламав" його власне досягнення зразка 2005 року — 27,25, пробігши в 2007-му на турнірі в Кенії аналогічний забіг по вулицях за 27,01.

Не став заперечувати ефіоп і те, що при сприятливих обставинах 17 травня він може замахнутися  на рекорд на "стадіоні" 10 км., який належить його співвітчизнику, Кененісе Бекеле — 26:17,53.

IAAF.org, livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Болт і Гебреселассіє змовилися побити світові рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути