понеділок, 04 листопада 2019 10:52

Боксер-професіонал із України став далекобійником у США

Боксер-професіонал із України став далекобійником у США
Глазков програв вирішальний титульний бій

Екс-претендент на звання чемпіона світу в суперважкій вазі 35-річний В'ячеслав Глазков уже третій рік працює далекобійником у США.

Про це повідомляє "Чемпіон".

Свій останній бій на професійному ринзі уродженець Луганська провів 16 січня 2016-го у Нью-Йорку. Суперником Глазкова був американець Чарльз Мартін, а на кону бою стояв вакантний титул у суперважкій вазі за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF). Для В'ячеслава це був бій усього життя, у нього були реальні шанси стати чемпіоном світу. Але вже на початку поєдинку Глазков порвав хрестоподібну зв'язку колінного суглоба і не зміг продовжити бій. Йому зарахували поразку технічним нокаутом.

Далі була операція та 6-місячне відновлення. Здавалося, повернення українця в ринг - справа часу. Але під час пробіжки В'ячеслав порвав меніск і восени 2016-го знову ліг під ніж. А після цього прийняв рішення завершити боксерську кар'єру. Глазкову на той момент було 32 роки.

За чемпіонський бій Глазков отримав рекордний гонорар у професійній кар'єрі. На нього українець придбав житло в США і вантажну машину. На ній став перевозити вантажі. Відзначимо, що в США робота водія-далекобійника високооплачувана. Бронзовий призер Олімпійських ігор у Пекіні-2008 заробляє близько $10 тис. на місяць.

Після завершення спортивної кар'єри Глазков значно скоротив коло свого спілкування і не підтримує зв'язків практично ні з ким зі своїх друзів. 15 жовтня йому виповнилося 35 років. Ще можна було б подумати про повернення на професійний ринг.

Нагадаємо, Віталій Кличко у 37 років повернувся в бокс після 46-місячної паузи і провів 10 переможних чемпіонських боїв. Тим паче менеджером Глазкова був Егіс Клімас, відомий українським фанам боксу за роботою з Ломаченком, Усиком і Гвоздиком. Клімас, напевно, міг би організувати Глазкову кілька рейтингових боїв, які показали, чи може українець в своєму нинішньому стані претендувати на щось більше. Але, судячи з усього, у Глазкова вже немає подібних амбіцій і його влаштовує нинішня професія водія-далекобійника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альварес нокаутував Ковальова: чим це загрожує Ломаченку

За версією авторитетного боксерського порталу boxrec.com В'ячеслав Глазков займає 7-ме місце в рейтингу найкращих українських боксерів-професіоналів незалежно від вагових категорій. Попереду лише Володимир і Віталій Кличко, Олександр Усик, Василь Ломаченко, Віктор Постол і Сергій Дерев'янченко.

Зараз ви читаєте новину «Боксер-професіонал із України став далекобійником у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути