понеділок, 03 вересня 2018 11:09

Боксер убив двох суперників менш як за п'ять років

 

3 вересня 2017-го у віці 75 років у столиці Мексики Мехіко після тривалої битви із раком помер колишній абсолютний чемпіон світу у напівлегкій вазі, лауреат Міжнародної зали боксерської слави, кубинський, а пізніше мексиканський боксер Шугар Рамос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіон-вбивця опублікував перші правила боксу

Він почав кар'єру професіонального боксера на Кубі. 1957-го виграв титул чемпіона країни. 8 листопада 1958-го у 12 поєдинку зустрівся зі співвітчизником Хосе Бланко. Наступного дня той помер через травми, отримані у дуелі з Рамосом. Після заборони професіонального боксу на Кубі Фіделем Кастро Шугар Рамос перебрався до Мексики. Невдовзі його почав тренувати Анджело Данді – легендарний тренер Мухаммеда Алі та багатьох інших відомих боксерів.

21 березня 1963-го у Лос-Анджелесі Рамос вперше вийшов на чемпіонський бій проти американця Дейві Мура, найсильнішого боксера напівлегкої ваги. У 10 раунді Рамос відправив чемпіона у нокаут, той невдало впав і при падінні вдарився шиєю об нижній канат. Це і стало причиною загибелі Мура. А безпосередньо після бою він навіть зміг дати інтерв'ю журналістам і в роздягальні обговорити зі своїми секундантами можливість реваншу. Після чого втратив свідомість і був доставлений до лікарні Лос-Анджелеса, де помер через 75 год.

Смерть Мура спричинила зміни у правилах безпеки при проведенні боксерських поєдинків

Трагедія в ринзі шокувала світ. Американський співак Боб Ділан написав пісню Who Killed Davey Moore ("Хто вбив Дейві Мура"), якою звинуватив правила професіонального боксу. Смерть Мура спричинила зміни у правилах безпеки при проведенні боксерських поєдинків. У ринзі почали використовувати м'якші канати, а їхню кількість збільшили з 3 до 4.

Рамос втратив чемпіонські титули за обома на той час версіями – WBA і WBC - 1964-го. Після цього намагався стати чемпіоном у легкій вазі, але двічі 1967-го і 1968-го поступався пуерторіканцеві Карлосу Ортісу. Його послужний список складається з 55 перемог, 40 нокаутів, 7 поразок і 4 нічиїх. 2001-го був обраний до Міжнародної зали боксерської слави.

Зараз ви читаєте новину «Боксер убив двох суперників менш як за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути