пʼятниця, 06 березня 2020 11:09

Боксер скоїв самогубство

 

6 березня 1984 року у віці 22 років здійснив самогубство непереможний на професійному ринзі американський боксер ірландського походження Біллі Коллінз-молодший – жертва злочинних дій у боксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент "Політехніки" помер після поразки нокаутом у Львові

16 червня 1983 року на знаменитій арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, в андеркарті бою за чемпіонський титул WBA між Робертом Дюраном і Дейві Муром Біллі Коллінз-молодший, який подавав великі надії, зустрівся із середняком з Пуерто-Ріко Луїсом Ресто і був нещадно ним битий. Після 10 раундів бою судді одноголосно присудили перемогу пуерторіканцеві. Коли Біллі Коллінз-старший - батько і тренер боксера - підійшов привітати переможця, то виявив, що у його рукавицях була відсутня набивка.

Бій визнали таким, що не відбувся, а сім'я Коллінзів подала в суд на Ресто, його тренера Панаму Льюїса та інших причетних до організації бою. В підсумку Ресто засудили до трьох років ув'язнення, а Льюїса – до шести. Але вони обоє вийшли на волю достроково – за два з половиною роки. Обох пожиттєво відсторонили від участі в боксерських боях, проте Льюїс невдовзі оскаржив такий вирок і повернувся до тренерської роботи.

Біллі Коллінз-молодший під час бою зазнав декількох серйозних травм і більше ніколи не виходив у ринг. Він страждав глибокою депресією, почав зловживати алкоголем і врешті менш як за дев'ять місяців після трагічного бою здійснив самогубство – на величезній швидкості на своєму автомобілі врізався у водогін.

Коллінз-молодший страждав глибокою депресією, почав зловживати алкоголем і врешті менш як за дев'ять місяців після трагічного бою здійснив самогубство

Через чверть століття після трагічного бою Луїс Ресто вибачився перед сім'єю Коллінзів і розповів деякі деталі тої шахрайської схеми. Окрім відсутності набивки в рукавицях, його бинти були змочені в гіпсовому розчині перед боєм і під час бою затвердли. Бинти безслідно зникли і не були долученні до судової справи. Ресто також розповів, що його тренер щонайменше двічі проводив подібні дії з рукавицями в інших поєдинках.

2008 року в США вийшов документальний фільм "Смерть на рингу" про деталі трагічного бою.

Зараз ви читаєте новину «Боксер скоїв самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути