середа, 14 березня 2018 17:47

Бойкот російських турнірів: які змагання пройдуть без українців

Бойкот російських турнірів: які змагання пройдуть без українців
Українські біатлоністи пропустять два етапи в Росії Фото: biathlon.com.ua

Міністерство молоді та спорту України видало наказ, яким заборонило членам національних збірних команд України брати участь у спортивних заходах на території Російської Федерації.

А також навчально-тренувальні збори на території країни-агресора, повідомляє 24tv.ua. Пропонуємо дізнатися, які змагання в найближчі місяці пройдуть без українських спортсменів.

Біатлон

Кубок IBU, етап у Ханти-Мансійську (14-17 березня)

Кубка Світу, етап у Тюмені (22-25 березня)

Біатлонна збірна Б, яка бере участь на етапах кубку IBU – другого за престижністю в біатлоні – брала участь у змаганнях в Уваті (Росія) минулого тижня. Юлія Журавок на цих змаганнях виборола "срібло" та "бронзу" в двох гонках. Але на етап у Ханти-Мансійськ друга збірна України не поїде. Не поїдуть на останній етап в Ханти-Мансійськ і члени збірної А.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний тренер "Шахтаря" наговорив купу дурниць у післяматчевому інтерв'ю

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак в питанні поїздки в Тюмень переклав відповідальність на Міністерство. Там вирішили заборонити всім українським спортсменам їхати в Росію. Чоловіча збірна України може вилетіти з топ-10 Кубка націй. Як результат, у наступному сезоні матиме право виставляти на змагання не 5, а 4 біатлоністів. Тому для чоловічої збірної етап у норвезькому Холменколлені стає вдвічі важливішим.

До речі, бойкотують етап в Тюмені ще кілька збірних, зокрема, США та Чехії. Щоправда це мотивують допінг-скандалом.

Боротьба

Чемпіонат Європи (30 квітня – 6 травня, Каспійськ)

Українські борці на попередній континентальній першості в місті Нові Сад (Сербія) завоювали три медалі, а у Ризі в 2016 році вибороли одну золоту (Жан Беленюк), 5 срібних та 8 бронзових медалей.

Інформацію про те, що наша команда пропустить ці змагання, вже озвучив президент Асоціації спортивної боротьби України олімпійський чемпіон Ігор 2004 року Ельбрус Тедеєв.

Стрибки на батуті

Чемпіонат світу (7-11 листопада 2018 року, Санкт-Петербург)

Востаннє наші батутисти вигравали медалі на чемпіонаті світу у 2015 році в Оденсе ("бронза" у жіночих синхронних стрибках), а у 2017 році залишились без нагород.

Бокс

Чемпіонат світу (орієнтовно серпень 2019 року, Сочі)

Ще один вид спорту, в якому українці традиційно є одними із фаворитів. Що цікаво, на проведення турніру претендувала, окрім Росії, Туреччина, Таїланд, Індія, а також Україна.

Теніс

Наразі невідомо, чи буде стосуватися заборона спортсменів, які виступають на турнірах за свої гроші. Зокрема, тенісистів. Нагадаємо, Еліна Світоліна раніше дала попередню згоду на участь в новому турнірі WTA в Москві, однак тепер її участь буде щонайменше дивною.

Україна більше не виступатиме на турнірах у Росії. Про масовий бойкот усіх змагань на території РФ повідомив міністр спорту України Ігор Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Бойкот російських турнірів: які змагання пройдуть без українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути