середа, 09 вересня 2020 13:33

Блохін забив найкращий гол в історії українського футболу

Блохін забив найкращий гол в історії українського футболу
Супергол Блохіна виявився єдиним у матчі. Фото ФК "Динамо" ""

45 років тому, 9 вересня 1975-го, київське "Динамо" провело один з найбільш пам'ятних матчів у своїй історії. Підопічні Валерія Лобановського в якості володаря Кубка володарів кубків зустрічалися на виїзді з тріумфатором Кубка чемпіонів - мюнхенською "Баварією". Про це пишуть "Факти".

У поєдинку з найсильнішою командою Європи киянам відводилося мало шансів. Та ще й наставник мюнхенців відзначав важливість поєдинку для його підопічних. "У таких ігор велика спортивна підкладка. "Баварія" - єдина команда з ФРН, яка має можливість завоювати цей приз, що само собою стимулює гравців. А для наших молодих футболістів це прекрасна можливість отримати міжнародний досвід найвищого класу", - говорив Деттмар Крамер перед матчем.

Але "біло-синім" вдалося осоромити фахівців. Підопічні Валерія Лобановського на очах у 32 тисяч уболівальників на "Олімпіаштадіоні" ні в чому не поступалися іменитому супернику, а в деяких компонентах і перевершували його. Зумівши зберегти свої ворота "сухими", динамівці змогли здобути перемогу завдяки феноменальному голу Олега Блохіна у другому таймі, який і досі вважається одним із кращих в історії футболу. Нападник, отримавши м'яч на своїй половині поля, кинувся до воріт лівим флангом. Перед ним було чотири(!) захисники і жодного партнера. Тоді він ризикнув піти в дриблінг. Зумівши проскочити між двох захисників, Блохін пішов трохи вліво і до зближення з воротарем пробив у дальній кут.

Через місяць, 9 жовтня, динамівці обіграють "Баварію" і в домашньому поєдинку - 2:0 (обидва м'ячі знову на рахунку Блохіна) і завоюють почесний трофей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блохін вивів Україну на Кубок світу

Того року Олег Блохін першим серед українських футболістів виграв "Золотий м'яч".

Зараз ви читаєте новину «Блохін забив найкращий гол в історії українського футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути