Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 16:54

Блохін оголосив список футболістів на матчі з Узбекистаном та Францією

Блохін оголосив список футболістів на матчі з Узбекистаном та Францією

Головний тренер збірної України Олег Блохін оголосив список гравців, викликаних на контрольні матчі національної команди проти Узбекистану (1 червня) і Франції (6 червня).

За домовленістю з головним тренером молодіжної команди Павлом Яковенком, на збір, що розпочнеться 26 травня на базі в Кончі-Заспі, не викликано тих кандидатів до першої збірної, що готуються до чемпіонату Європи серед гравців віком до 21 року.

Зважаючи на різне за часом завершення ігор в клубах, гравці прибуватимуть у розташування головної команди трьома групами. Першими приїдуть у Кончу-Заспу футболісти, котрі не братимуть участі у фіналі Кубка України, що відбудеться 25 травня.

Гравці київського "Динамо" і донецького "Шахтаря", котрі розіграють згаданий національний трофей, приєднаються до колег 28 травня. Нарешті, 30 травня, наступного дня після ігор у матчах чемпіонату Росії, прибудуть Андрій Воронін та Андрій Дикань із московських клубів "Динамо" і "Спартак".

Варто відзначити повернення до збірної учасників чемпіонату світу 2006 року В'ячеслава Шевчука та Сергія Назаренка, котрі минулого року не отримували запрошень до головної команди, а також Андрія Русола, який зіграв свій попередній матч за "синьо-жовтих" майже рік тому ? 2 червня 2010 року у Норвегії.

Тривалу паузу у виступах за національну команду зробив і Сергій Кравченко, котрий востаннє зіграв за "синьо-жовтих" на початку 2009 року, у контрольному матчі проти Сербії. Шанс дебютувати у складі збірної з'являється у воротаря Максима Коваля, який вперше візьме участь у тренувальному зборі головної команди і захисника Миколи Іщенка ? він був у заявці на матч відбірного циклу чемпіонату світу -2010 Україна ? Казахстан (10 червня 2009 року), однак на поле не вийшов.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар" Донецьк), Андрій Дикань ("Спартак" Москва, Росія), Максим Коваль ("Динамо" Київ).

Захисники: Олександр Кучер, Микола Іщенко, В'ячеслав Шевчук, Василь Кобін (усі ? "Шахтар"), Андрій Русол, Віталій Мандзюк (обидва ? "Дніпро" Дніпропетровськ), Артем Федецький ("Карпати" Львів).

Півзахисники: Олег Гусєв ("Динамо"), Руслан Ротань, Сергій Назаренко, Сергій Кравченко (усі ? "Дніпро"), Ігор Худоб'як, Денис Кожанов (обидва ? "Карпати"), Денис Олійник ("Металіст" Харків), Анатолій Тимощук ("Баварія" Мюнхен, Німеччина).

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський (обидва ? "Динамо"), Марко Девич ("Металіст"), Євген Селезньов ("Дніпро"), Андрій Воронін ("Динамо" Москва, Росія).

Трансляція матчів збірної України відбудеться на телеканалі "Інтер": Україна ? Узбекистан ? 1 червня о 21:00, Україна ? Франція ? 6 червня о 22:00.

Зараз ви читаєте новину «Блохін оголосив список футболістів на матчі з Узбекистаном та Францією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути