середа, 01 червня 2011 21:45

Блаттер переобраний на посаду президента FIFA

Блаттер переобраний на посаду президента FIFA

Йозеф Блаттер переобраний на посаду президента FIFA. Це рішення було прийнято на 61-му конгресі цієї організації, який проходить у швейцарському Цюріху, передає Reuters.

На виборах голови організації сьогодні за його кандидатуру було віддано 186 з 203 голосів учасників конгресу FIFA. Таким чином, Блаттер знову очолив Футбольну федерацію, незважаючи на недавні корупційні скандали, що виникли навколо його персони. Тижнем раніше він був повністю виправданий етичним комітетом FIFA, який провів розслідування у зв'язку із звинуваченнями на адресу президента федерації.

Блаттер був єдиним претендентом на пост президента ФІФА. Його конкурент - Мохамед бін Хамам - зняв свою кандидатуру ще в неділю у зв'язку зі скандалом, який розгорівся навколо нього, про підкуп членів виконавчого комітету FIFA при виборі країн проведення майбутніх чемпіонатів світу з футболу.

Йому й іншому членові виконкому Джеку Уорнеру було заборонено бути присутніми в конгрес-холі FIFA під час голосування. На адресу Уорнера були висунуті аналогічні звинувачення. Стосовно обох спортивних чиновників буде проведено ретельне розслідування етичного комітету Міжнародної федерації.

Напередодні голосування Блаттер пообіцяв, що запропонує зміни в процедуру обрання країн проведення чемпіонатів світу і посилить боротьбу з корупцією в FIFA.

"Нам необхідно посилити етичний комітет, зробити його більш професійним. Конгрес повинен призначати членів комітету. Новий етичний кодекс стане і кодексом особистої поведінки", - заявив Блаттер після оголошення результатів голосування членів виконкому.

Нагадаємо, що Йозеф Блаттер встав біля керма світового футболу в 1998р., змінивши на цій посаді бразильця Жоао Авеланжа. Саме при Блаттері вперше в історії чемпіонат світу пройшов в Африці, а потім право на проведення мундіалю отримали Східна Європа та Близький Схід.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер переобраний на посаду президента FIFA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути