вівторок, 16 вересня 2008 09:07

Бій Кличко-Повєткін може пройти в Києві

Український боксер Віталій Кличко прокоментував майбутній бій свого брата Володимира з росіянином Олександром Повєткіним. За його словами, росіянину виходити на бій з Владимиром трохи рано.

"Але Олександр отримав право назватися офіційним претендентом IBF, він хоче цього поєдинку, так що швидше за все наступний бій Володимир проведе саме проти нього. Володимир дуже хоче провести цей бій або в Києві, або в Москві. Тому що саме в Росії та на Україні він викликає найбільший інтерес. Він вважає, що було б чудово дати вболівальникам можливість побачити його на власні очі", - сказав Віталій.

Менеджер Повєткіна повідомив про те, що поєдинок між його підопічним і володарем титулів IBF та WBO у суперважкій вазі може відбудуться і без організації конкурсу заявок серед промоутерів.

"Наразі переговори продовжуються, - сказав Володимир Хрюнов. - І я думаю, що можливість домовитися без торгів існує".

Нагадаємо, що минулого тижня Міжнародна федерація боксу (IBF) повідомила про призначення на 16 вересня конкурсу заявок на організацію цього поєдинку, оскільки чотири тижні, відведені IBF на переговори між таборами боксерів, закінчилися ще в середині серпня, проте угода так і не була підписана.

Судячи з усього, основним каменем спотикання стало питання про права на телевізійн у трансляцію поєдинку: права на показ боїв за участю Повєткіна належать німецькому телеканалу ARD, тоді як Кличко зв"язаний контрактом з конкуруючим каналом RTL. Можливою датою проведення поєдинку є 29 листопада.

Нагадаємо, що при проведенні конкурсу заявок права на організацію бою отримує сторона, що запропонувала найбільшу суму гонорару його учасникам. Пропозиції подаються в IBF у закритих конвертах, які розкриваються в призначений термін у присутності представників всіх зацікавлених сторін.

Про своє бачення ситуації в суперважкій вазі розповів і тимчасовий чемпіон світу за версією WBA Ніколай Валуєв. "Якщо судити по кількості титулів, то кращий суперважкоатлет зараз Володимир Кличко. Але останній бій українця не вразив. Здавалося, що Володимир більше думав про те, не як перемогти, а як не програти Томпсону. Тому в майбутньому поєдинку з нашим супертяжем Олександром Повєткіним Кличко-молодшему доведеться непросто, і у фаворити цього бою я його не ставлю. А ось чемпіон світу за версією WBC Семюел Пітер, мені здається, піде далеко. Видно, що нігерієць прогресує. Насамперед у техніці. На 11 жовтня намічений поєдинок Пітера проти Віталія Кличка, але я не впевнений, що цей бій відбудеться. Із власного досвіду знаю, що навіть титульні бої можуть відмінятися за тиждень до наміченої дати. До того ж Віталій вже не раз відміняв своє повернення на ринг через травми", - сказав Валуєв.

"Утро.ua"

Зараз ви читаєте новину «Бій Кличко-Повєткін може пройти в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути