пʼятниця, 19 червня 2009 11:44

Бій Кличко - Чагаєв викличе ажіотаж, якого Німеччина не бачила 70 років

Бій Кличко - Чагаєв викличе ажіотаж, якого Німеччина не бачила 70 років

Такого ажіотажу навколо боксерського поєдинку у Німеччині не було вже 70 років - з моменту проведення поєдинку Макса Шмелінга проти Адольфа Хойзера у 1939 році. Тоді на поєдинку важковаговиків були присутні 70 тисяч глядачів.

Суботній бій між чемпіоном світу за версіями Міжнародної боксерської федерації (IBF) і Всесвітньої боксерської організації (WBO) українцем Володимиром Кличком і "тимчасово недіючим" чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) Русланом Чагаєвим з Узбекистану в Гельзенкірхені встановить рекорд відвідуваності боксерських поєдинків у Німеччині за останні 70 років.

Як повідомили організатори поєдинку, 60-тисячна "Шальке-Арена" буде заповнена повністю, і будуть створені додаткові місця.

Вже 70 років боксерські бої не збирали тут такої кількості глядачів. Востаннє щось подібне спостерігалося перед початком Другої світової війни, коли на поєдинку 2 липня 1939 року в Штутгарті багаторазового чемпіона Німеччини і світу у суперважкій вазі Макса Шмеллінга, визнаного на батьківщині найкращим спортсменом сторіччя, з менш відомим боксером Адольфом Хойзером були присутні 70 тисяч людей.

Поєдинок Чагаєва - Кличко транслюватиметься більш ніж в 100 країнах світу. В Україні бій у прямому ефірі покаже канал "Інтер" о 23:50. Нагадаємо, зустріч відбудеться 20 червня, у суботу.

За матеріалами Sportbox.ru, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Бій Кличко - Чагаєв викличе ажіотаж, якого Німеччина не бачила 70 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути