неділя, 16 січня 2011 17:27

Біатлон. Рупольдинг. Чотири українки фінішували у тридцятці найсильніших

Біатлон. Рупольдинг. Чотири українки фінішували у тридцятці найсильніших

П'ятий етап Кубка світу в Рупольдингу фінішував жіночою гонкою переслідування. Переможний дубль оформила Тура Бергер, яка довела невипадковість своєї перемоги в спринті. До третього вогневого рубежу норвежка йшла нерозривним дуетом з Андреа Хенкель, але на першій стійці німкеня допустила промах, і відпустила Бергер вперед.

Четвертий вогневий рубіж змін у боротьбу за перше місце не вніс: дуелянтки зробили по одній помилці. Третє місце зайняла лідер загального заліку Кубка світу Кайса Макаряйнен, для якої перс'ют розпочався з провалу на першій стрільбі, але закінчилася чудовим проривом на подіум.

Блискуча гонка вдалася українкам. Валя Семеренко та її сестра Віта зуміли дістатися до 11-го і 12-го місця, істотно поліпшивши свої стартові позиції. Не менш вражаючий ривок зробила Наталя Бурдига - з 47-го на 25-е. Це - найкращий результат у кар'єрі Наташі. В Олени Підгрушної стрільба стоячи трохи не задалася, але капітан нашої команди все ж таки зуміла закінчити гонку в тридцятці найсильніших.

Якщо ж поглянути на чистий час перс'юта, то тут успіх представниць нашої команди просто вражає: Валя Семеренко пройшла сьогоднішню гонку з кращим часом. Віта Семеренко показала третій результат перс'юта, а Наталя Бурдига увійшла до десятки кращих переслідувачок.

Завдяки успішній гонці, Валя Семеренко мінімізувала можливі втрати в загальному заліку Кубка світу і зберегла сьоме місце. А лідирувати тут продовжує Кайса Макаряйнен, яка ще більше збільшила перевагу над Хеленою Екхольм. А ось Андреа Хенкель зуміла трохи наблизитися до двох лідерів.

Тепер біатлоністки переїжджають в Антхольц / Антерсельву, де вже в четвер пройде перша гонка шостого етапу Кубка світу.

Гонка переслідування.

Жінки

1. Тура Бергер (0 +0 +0 +1) 28:50,9

2. Андреа Хенкель (0 +0 +1 +1) +37,7

3. Кайса Макаряйнен (2 +0 +0 +0) +59,3

...

11. Валя Семеренко (0 +0 +1 +0) +1:29,5

12. Віта Семеренко (0 +0 +1 +0) +1:31,8

25. Наталія Бурдига (0 +0 +0 +1) +2:56,7

30. Олена Підгрушна (0 +0 +2 +2) +3:24,7

За матеріалами Вiathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Рупольдинг. Чотири українки фінішували у тридцятці найсильніших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути