четвер, 14 листопада 2013 10:55

Без капітана: "Будівельник" втратив Дроздова перед "Барселоною"
19

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Сьогодні київський "Будівельник" зіграє поєдинок 5-го туру Євроліги проти каталонської "Барселони". Цю зустріч організатори найпрестижнішого європейського баскетбольного турніру вибрали ключовою, тобто Матчем Тижня. Пряму трансляцію на 70 країн світу проведе канал "2+2" о 21:40.

Вчора "Будівельник" провів відкрите тренування у Палаці Спорту. Останні 30 хвилин були доступними для ЗМІ. Перше, що впало у вічі — це відсутність капітана Артура Дроздова.

"В Артура травма, - каже тренер "Будівельника" Айнарс Багатскіс. - Спочатку ми думали, що це втома. Ми його втратили на невизначений термін. Нам бракуватиме його рівня і стабільності. Як капітан та український гравець він безцінний для нашої команди.

Хто буде капітаном? Минулого сезону заступником був Сергій Горбенко. Йому допомагатиме Дайнюс Шаленга. Нам потрібен грубіян у роздягальні, який скаже, коли це потрібно, жорстке слово.

Щодо "Барселони", то гравці суперника не роблять нічого зайвого. Вони грають у швидкий баскетбол, карають опонента за найменше помилку. Також у "Барселони" є джокер. Це капітан Хуан Карлос Наварро. Він забиває різними видами, навіть з-під кільця. Ще він чудовий провокатор. Завтра нам потрібно бути терплячими."

Центровий "Будівельника" Михайло Анісімов відзначив агресію і високий клас гравців "Барселони".

"Це хороший шанс для нас реабілітуватися і показати хорошу гру, - каже Анісімов. - Завтра будемо віддавати все своє серце та енергію. На кожній позиції у суперника є агресія. За команду виступають хороші гравці. У "Барселоні" дуже хороша взаємодія між баскетболістами, кожен знає свою роль. Команда добре виконує всі комбінації. Нам потрібно виходити і грати у свій баскетбол."

Центровий Даріуш Лавринович відзначив бойовий настрій "Будівельника".

"Ми розуміємо, що цей матч дуже важливий для нас. Якщо ми програємо, то у нас значно зменшаться шанси пробитися у ТОП-16 Євроліги. Будемо боротися тільки за перемогу і віддавати всі свої сили.

Важкий графік? Звичайно, відчувається втома. Ми маємо зрозуміти, що потрібно терпіти і боротися. Командам з довшою лавкою запасних легше. Але не треба на цьому зациклюватися.

Проти "Барселони" у захисті потрібно відпрацьовувати вдвічі більше, ніж у нападі. У суперника практично немає слабких місць. На кожного гравця потрібно налаштовувати на 100%. "

Попередній матч турніру проти "Нантерра" чемпіон України програв з різницею у 19 очок.

"Ми аналізували цей поєдинок, дивилися відео, обговорювали між собою та тренерами. Ми вийшли на гру без концентрації і отримали нокдаун. Будемо старатися цього не повторювати."

У Суперлізі справи у "Будівельника" також йдуть не кращим чином. Останній матч чемпіонату України кияни програли "Говерлі".

"Такі результати настрою та впевненості не додають. Це нормально, коли після поразок, команда намагається розібратися у причинах невдач. Головне, щоб кожен зрозумів у чому його помилка. Потрібно починати з себе, а не звинувачувати інших. Я впевнений, що все буде добре".

Форвард Дайнюс Шаленга, який нещодавно повернувся у команду, розповів у чому причини невдач.

"Гравці "Будівельника" діють індивідуально. Кожен хоче забивати очки. Повірте, я також хочу, але це має йти на рівні з командними результатами. Головне — знайти баланс між своєю статистикою та іграми команди."

Додамо, що на матчі очікується аншлаг. Майже всі квитки вже розкуплені.

Зараз ви читаєте новину «Без капітана: "Будівельник" втратив Дроздова перед "Барселоною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути