Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2012 09:51

"Бешикташ" і "Бурсаспор" залишилися без єврокубків

"Бешикташ" і "Бурсаспор" залишилися без єврокубків

Сьогодні Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення заборонити турецькому клубу "Бешикташ" виступати в двох наступних єврокубкових турнірах, в які ця команда кваліфікується в найближчі п'ять сезонів. Причина - порушення правил клубного ліцензування УЄФА та фінансового "фейр-плей". Дискваліфікація на другий турнір носить умовний характер і діятиме п'ять років.

Апеляційна інстанція провела позачергове засідання для винесення рішення по апеляції, поданої Дисциплінарним інспектором УЄФА на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету від 1 травня і зустрічну апеляцію "Бешикташа". Зустрічна апеляція була частково задоволена. Розмір штрафу, встановленого першою інстанцією, скорочений з 500 тисяч євро до 200, з яких 100 тисяч носять умовний характер з випробувальним терміном на п'ять років.

На тому ж засіданні було прийнято рішення по апеляції, яка подана іншим турецьким клубом: "Бурсаспором". Цій команді заборонено виступати в найближчому турнірі під егідою УЄФА, в який вона кваліфікується протягом наступних чотирьох сезонів. Причиною покарання стало знову ж таки порушення правил клубного ліцензування та фінансового "фейр-плей". При цьому Апеляційна інстанція частково задовольнила зустрічну апеляцію "Бурсаспора" і скоротила розмір штрафу з 200 тисяч євро до 50. Тепер грошове покарання носить умовний характер з випробувальним терміном на чотири роки.

Обидва рішення можуть бути оскаржені в Спортивному арбітражному суді Лозанни.

Відзначимо, клуби в Лізі Європи замінять "Ескішехірспор" та "Істанбул".

Зараз ви читаєте новину «"Бешикташ" і "Бурсаспор" залишилися без єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути