субота, 19 листопада 2011 11:17

Баскетбольна Суперліга. "Мавпи", "Хімік" і "Дніпро" здобули перемоги

Баскетбольна Суперліга. "Мавпи", "Хімік" і "Дніпро" здобули перемоги

18 листопада відбулося три поєдинки української баскетбольної Суперліги.

Триочкові кидки вирішили долю матчу в Дніпродзержинську, в якому "Черкаські Мавпи" здобули перемогу над місцевим ДніпроАЗОТ з рахунком 96-71. Головними героями матчу стали Уїлл Соломон і Іварс Тімерманіс, які на двох реалізували 11/17 кидків із-за дуги.

Першу половину матчу, велика частина якої пройшла в рівній боротьбі, "Черкаські Мавпи" виграли за рахунок домінування в боротьбі під щитами, а також триочкових кидків (8 / 14 проти 4 / 11 у суперника), цілу серію яких Уїлл Соломон, Войдан Стояновський і Іварс Тімерманіс реалізували наприкінці другої чверті. Саме латвійський форвард, який потрапив 3 / 4 кидків із-за дуги, а в цілому відзначився 13 очками, став найрезультативнішим гравцем за підсумками двох перших чвертей. Зрештою гості вирушили на велику перерву, ведучи в рахунку 45-38.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбол. "Черкаські Мавпи" вдома програли "Ферро"

У другій половині "Черкаські Мавпи" повністю заволоділи ініціативою, продемонструвавши ще кращий відсоток влучень дальніх кидків (8 / 12) і не залишивши супернику жодних шансів. Особливо потужно підопічні Володимира Холопова провели заключну десятихвилинку, отримавши у результаті яскраву перемогу.

Уілл Соломон завершив матч з 24 очками, 9 передачами та 6 підбираннями в активі. На рахунку Іварса Тімерманіса 23 очки. Мільян Пуповіч відзначився дабл-даблом: 15 очок + 10 підбирань, Олександр Неруш - 14 очками, Войдан Стояновський - 13 очками.

Вже звично найкращим у складі ДніпроАЗОТу став Майк Фрейзер, який записав на свій рахунок 17 очок і 15 підбирань. Стенлі Прінгл став автором 15 очок, Станіслав Сокур - 12 очок.

В іншому поєдинку "Миколаїв" зазнав поразки від "Хіміка" з рахунком 85-80.

Напружена боротьба двох рівних суперників, у складах яких виділялися гравці передньої лінії, зокрема Деніел МакКлінток і Аарон МакГі, не дозволила жодній із команд відірватися на значну відстань. Тому перша половина завершилася з рахунком 36-38 на користь "Хіміка".

Проте в другій половині гри, незважаючи на спроби господарів скоротити відставання в рахунку, южненці не тільки втримали здобуту перевагу, а й здійснили ривок, повівши +16 в третьому періоді. Наприкінці заключній чверті "Миколаїв" кілька разів зрівнював рахунок, проте так і не зумів переломити хід гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Будівельник" і "Хімік" вдома розібралися із суперниками: результати матчів понеділка

Кращим гравцем матчу став Денис Яковлєв, який записав на свій рахунок 18 очок і 11 підбирань. Даррелл Мітчелл відзначився 21 очком і 8 передачами. В активі Аарона МакГі 19 очок і 9 підбирань, Рейшона Террі - 14 очок.

У складі "Миколаєва" можна виділити Родні Гріна, на рахунку якого 24 очки і 7 підбирань. 16 очок команді господарів приніс Джером Колмен. Деніел МакКлінток став автором 11 очок і 9 підбирань, Леонід Яйло - 10 очок.

У третьому ж матчі дня "Дніпро" здобув перемогу над "Азовмашем" з рахунком 82-79.

Після стартового спурту "Дніпра", в результаті якого господарі ще до середини першої чверті повели 15-5, підопічні Ацо Петровича, здавалося б, вирівняли гру і навіть скоротили відставання до трьох пунктів. Однак за підсумками другої десятихвилинки перевага господарів, яких вперед вели Чарльз Томас і Стівен Буртт, зросла до двозначної. У підсумку на велику перерву команди відправилися за рахунку 49-33 на користь "Дніпра".

Протягом другої чверті гості зуміли скоротити відставання у шістнадцять очок і навіть вийшли вперед. Після того, як за шість хвилин до фінальної сирени майданчик за перебір фолів залишив Фред Хаус, здавалося, що "Азовмаш" дотисне дніпровців, знекровлених втратою одного з ключових виконавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетбольна Суперліга. ДніпроАЗОТ вирвав перемогу у "Кривбасбаскета"

Однак підопічні Дениса Журавльова продемонстрували справжню волю до перемоги, чудово провівши заключні хвилини поєдинку, протягом яких вони були нестримні в атаці і відпрацьовували в захисті (чого тільки вартий блок-шот Максима Корнієнко!). Тактика фолів, до якої вдалися гості, себе не виправдала, і врешті-решт табло зафіксувало переможний для господарів рахунок.

Найбільш корисним гравцем у складі "Дніпра" став Чарльз Томас, який відзначився 24 очками та 12 підбираннями. На рахунку Стівен Буртта 21 очко, а також по 4 підбирання та передачі. 14 очок отримав Деррік Лоу, зібравши, крім того, 6 відскоків. Автором ще одного дабл-дабла (10 очок + 12 підбирань) став Максим Корнієнко.

Чудову гру у складі "Азовмаша" провів Ріккі Мінарді, на рахунку якого 23 очки, 5 підбирань і 4 блок-шоти. 19 очками та 4 передачами відзначився Деніел Юінг. Олексій Печеров завершив гру з 13 очками та 9 підбираннями в активі. Хасан Різвіч приніс маріупольській команді 12 очок.

Зараз ви читаєте новину «Баскетбольна Суперліга. "Мавпи", "Хімік" і "Дніпро" здобули перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути