вівторок, 10 травня 2011 11:38

Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги

Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги

БК "Донецьк" вийшов у фінал чемпіонату Суперліги, здобувши перемогу в третьому поспіль матчі 1/2 фіналу з "Говерлою", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Рахунок гри 58-62 (9-12, 23-17, 10-18, 16-15) на користь команди Саші Обрадовіча. "Тигри" виграли півфінальну серію з рахунком 3:0. Про це повідомляє прес-служба Суперліги.

У дебюті третього матчу півфінальної серії команди обмінялися результативними проходами у виконанні Цветковіча і Шаппела. Але після цього темп гри істотно впав, і протягом наступних п'яти хвилин суперники відзначилися тільки дев'ятьма очками на двох (7:6). Кінцівка періоду була за гостями, які зусиллями Васильєвича, Кравцова і Едвардса довели свою перевагу - 12:9.

Друга 10-хвилинка почалася з точного проходу Данте Свонсона. Потім у подібному стилі відзначився і Деррік Зіммерман, після чого відбувся тайм-аут від Саші Обрадовича, адже рахунок був уже на користь "Говерли" - 13:12. Однак перерва не врятував "тигрів" від стрімкого ривка господарів. Невтомні Зіммерман і Свонсон чи не самостійно настріляли 11:2 (загальний рахунок став 24:17 на користь "ведмедів"). Заключні п'ять хвилин першої половини пройшли на зустрічних курсах за незначної переваги господарів, які й пішли на велику перерву у ролі лідерів - 32:29.

Друга половина почалася з стрімкого ривка "Говерли" - 6:0, в якому пролетіли три проходи від Зіммермана, Свонсон і Герасимчука. Господарі знову набрали хід, який, щоправда, перервав тайм-аут від "Донецька", який виявився своєчасним. Після нього "тигри" встановили домінування на паркеті і провели шість результативних атак поспіль.

Таким чином, донеччани здійснили ривок 18:2, завдяки чому не тільки вийшли вперед, а й відірвалися від опонентів 47:42. Але "Говерла" не здавалася і зусиллями нестримного Свонсона поступово підібралася до "тигрів" на відстань всього двох пунктів (50:52). Однак господарів істотно підводила реалізація дальніх кидків (0/9), чим вміло скористалися гості. Не допоміг "ведмедям" і технічний фол Едвардса, після якого його опонент Ерік Колмен реалізував тільки один штрафний, а в атаці відбулася втрата м'яча.

"Донецьк" збільшив перевагу, відірвавшись від суперника під час заключної хвилини на "плюс 7" - 58:51. У свою чергу, тактика фолів "Говерли" істотних дивідендів не принесла, і підопічні Євгена Мурзіна склали повноваження півфіналіста - 58:62, пропустивши у фінал "Донецьк".

Зараз ви читаєте новину «Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути