четвер, 25 липня 2013 13:58

Баку. Світоліна і Козлова перемогли, Ареф'єва зазнала поразки

Баку. Світоліна і Козлова перемогли, Ареф'єва зазнала поразки
Еліна Світоліна отримала сьомий номер посіву на Baku Cup ФОТО: prosport-ru.tsn.ua

У Баку (Азербайджан) на турнірі WTA Baku Cup проходять матчі другого кола.

71-а ракетка світу, 18-річна українська тенісистка Еліна Світоліна, посіяна під 7-м номером, вийшла у чвертьфінал після перемоги у двох сетах над 21-річною італійкою Настассьєю Бурнетт, яка займає у світовому рейтингу 148-у позицію, з рахунком 6:0 7:6 (3).

Поєдинок тривав 1 годину 36 хвилин. Еліна зробила чотири брейка і один раз не втримала свою подачу. Обидві суперниці двічі подали навиліт, але при цьому українка виконала два ейси, а її суперниця жодного. Це була друга перемога Світоліної у двох зустрічах з Бурнетт.

За вихід у півфінал змагань Світоліна посперечається з 77-ю ракеткою світу 23-річною румункою Олександрою Каданту, яка днем раніше обіграла Менді Мінеллі з Люксембургу - 5:7, 6:1, 6:3.

22-річна українська тенісистка Тетяна Ареф'єва, яка займає в рейтингу WTA 277-е місце, не змогла пробитися до чвертьфіналу, зазнавши поразки від 64-ї ракетки світу 17-річної хорватки Дони Векіч, посіяної під другим номером, з рахунком 1:6, 2:6.

За 1 годину 5 хвилин ігрового часу Ареф'єва реалізувала свій єдиний брейк-пойнт і програла п'ять геймів на своїй подачі. Тетяна двічі подала навиліт і один раз помилилася на подачі проти трьох ейсів і двох подвійних помилок у суперниці. Між собою тенісистки грали вперше.

Ареф'єва залишає турнір, заробивши 30 рейтингових очок і $ 2.200 призових.

19-річна українська тенісистка Катерина Козлова, яка займає в рейтингу WTA 213-ту позицію, вийшла до другого кола, здобувши перемогу над 103-ю ракеткою світу 30-річною грекинею Елені Даніліду з рахунком 6:2, 3:6, 6:4.

Поєдинок тривав 2 години 32 хвилини. За цей час Козлова реалізувала 7 з 17 своїх брейк-пойнтів, а її суперниця - 6 з 24. Навиліт тенісистки не подавали, при цьому українка на подачі помилилася п'ять разів, а Даніліду - вісім. Раніше суперниці не зустрічалися.

Теніс. WTA. Baku Cup. Баку (Азербайджан). Відкриті корти (хард). Призовий фонд $ 235.000. 32 учасниці.

Друге коло

Еліна СВІТОЛІНА (Україна, 7) - Настассья Бурнетт (Італія) - 6:0, 7:6 (3)

Донна Векіч (Хорватія, 2) - Тетяна АРЕФ'ЄВА (Україна, Q) - 6:1, 6:2

Перше коло

Катерина КОЗЛОВА (Україна, Q) - Елені Даніліду (Греція) - 6:2, 3:6, 6:4

Зараз ви читаєте новину «Баку. Світоліна і Козлова перемогли, Ареф'єва зазнала поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути