середа, 10 вересня 2008 11:49

Автоспорт. У Росії встановлений рекорд швидкості

Другий рік поспіль в рамках святкування Дня міста на базі Федерації автомобільного спорту Москви, розташованої на аеродромі в Тушино, пройшов Гран-прі Москви з дрег-рейсингу. Не дивлячись на велику кількість заходів, пов"язаних зі святкуванням Дня міста Москви, трибуни в Тушино, що вміщують 5 тисяч глядачів, були повністю заповнені.

Гонки на прискорення на дистанції 402 метри пройшли на спеціально обладнаній трасі, на поверхню асфальту був нанесений спеціальний клейкий склад, що поліпшує зчеплення шин з дорогою. Ця технологія часто використовується в цій дисципліні на міжнародних змаганнях, але на гонці в Росії була застосована вперше.

Гран-прі Москви стало наймасовішим і найвидовищнішим змаганням у цій дисципліні в Росії: на старт вийшли 39 спортсменів з 18 міст Росії та один представник Естонії. Спортсмени змагалися на спеціально підготовлених автомобілях у трьох класах: FSA (Fast street A), FSB (Fast street B) та US (Unlimited street). У категорії US потужність двигунів автомобілів перевищувала 1500 кінських сил!

Призовий фонд змагань склав 42 000 $, переможець в кожному класі отримав 10 000 $, володарі другого та третього місць – 3 000 $ і 1 000 $ відповідно. Після закінчення Гран-прі Москви на трасі в Тушино була проведена спроба встановлення рекорду Росії на дистанції 402 метри. Кращий час показав Дмитро Вялих з Омська, його результат склав 9,46 секунди. Після реєстрації у Російській автомобільній федерації (РАФ) цей час стане офіційним рекордом Росії.

"Спорт-Экспресс"

Зараз ви читаєте новину «Автоспорт. У Росії встановлений рекорд швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути