неділя, 24 вересня 2023 13:40

Автор фрази "Пурхай, як метелик, жаль, як бджола" не дожив до 60-річчя

 

24 вересня 1987-го помер друг Мухаммеда Алі, асистент його тренера Анджело Данді - Дрю "Бандіні" Браун. Він був спеціалістом із фізпідготовки, а за сумісництвом ще й спічрайтером "Найвеличнішого" та автором знаменитої фрази "Пурхай, як метелик, жаль, як бджола".

В оригіналі вона звучить як: "Float like a butterfly, sting like a bee, your hands can't hit what your eyes can't see" ("Пурхай, як метелик, жаль, як бджола. Твої руки не можуть ударити те, що не бачать очі").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мохаммед Алі мав проблеми зі здоров'ям перед останнім боєм

Мухаммед Алі використовував цю фразу, щоб знущатись над чемпіоном світу Сонні Лістоном на прес-конференції перед боєм 25 лютого 1964-го, а згодом багато разів повторював її. У результаті Алі відібрав чемпіонський титул у Лістона, а через рік переміг його і в матчі-реванші.

Браун приєднався до команди Алі 1963-го та залишався з ним

до фінального бою 1981-го

Браун приєднався до команди Алі 1963-го та залишався з ним до фінального бою 1981-го. До роботи з Алі "Бандіні" працював у кутку Шугара Рея Робінсона – одного з найкращих боксерів світу всіх часів. Про нього згадують, як про дуже харизматичного, багатосторонньо розвинутого чоловіка. Він був актором у декількох фільмах.

Браун помер від наслідків автомобільної катастрофи, не доживши півроку до 60-річчя. На смертному одрі його відвідав Мухаммед Алі.

Зараз ви читаєте новину «Автор фрази "Пурхай, як метелик, жаль, як бджола" не дожив до 60-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути