Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 03:09

Australian Open. Чвертьфінал. Еліна-Світоліна - Еліза Мертенс (4:6; 0:6). Українка залишає турнір

Australian Open. Чвертьфінал. Еліна-Світоліна - Еліза Мертенс (4:6; 0:6). Українка залишає турнір
Еліна Світоліна не змогла вийти в півфінал Australian Open. Фото: google.com

Доброї ночі всім любителям тенісу! Наша головна і, на жаль, вже єдина надія на цьогорічному Australian Open Еліна Світоліна зовсім скоро спробує здійснити ще один важливий крок у своїй кар'єрі – вперше подолати чвертьфінальну стадію першого в цьому сезоні турніру серії Великого шолому. Її суперницею буде бельгійка Еліза Мертенс, яка посідає 37 місце в світовому рейтингу. Еліна наразі є 4-ю ракеткою світу. Зустріч суперниць розпочнеться орієнтовно о 3.30 ночі за київським часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еліна Світоліна виграла перший серйозний турнір сезону

Свій шлях до стадії чвертьфіналу Еліна пройшла хоча й не зовсім без нервів, але в цілому упевнено. А в двох останніх матчах її статус фаворита взагалі не підлягав сумнівам. В 1/8 фіналу Світоліна менш ніж за годину перемогла Денису Аллертову з Чехії - 6:3, 6:0. А перед цим, за підсумками українського "дербі" відправила додому наймолодшу сенсацію цьогорічного турніру, 15-річну киянку Марту Костюк.

Еліза Мертенс путівку в чвертьфінал здобула в дуелі з 81-ю ракеткою світу, хорваткою Петрою Матріч – 7:6, 7:5.

Учасниці матчу, тим часом, вже виходять на корт і роблять останні приготування до матчу.

Лічені хвилини до початку

ПОЇХАЛИ!

Перший сет!

Стартовий гейм виявився для розігріву. Обидві тенісистки за кількістю майже однаково помилялися, але Еліна зуміла виграти на тай-брейку. Другий гейм виявився дуже важким. Світоліна чудово діяла на задній лінії, але Мертенс зуміла виграти брейк-пойнт і відновити рівновагу. В третьому взагалі вийти вперед "під нуль", а четвертий став прикладом щастя бельгійки, коли у вирішальному розіграші м'яч двічі торкнувся тросу сітки і по-зрадницьки приземлився на протилежному боці. Але все виглядало логічно: Світоліна дуже багато помилялася позиційно в подальших брейках, чим скористалася Мертенс. Лише після цього українка прокинулася, відігравши дві поспіль партії, але врятувати сет не зуміла.

Другий сет!

Два перші гейми другого сету взагалі краще не згадувати. Еліна діяла дуже невпевнено, а гра біля сітки в неї відверто не клеїлася, кілька розіграшів українка програла саме там. Мертенс успішно продовжувала діяти на протиході, а Світоліна, схоже, розгубилася і зовсім не була схожа на тенісистку, яка претендує на титул першої ракетки світу. Підсумок – "сухий" програш сету і разом з ним матчу.

Що ж, прикро, але Україна завершила свої виступи на цьогорічному Australian Open, а Мертенс чекає на свою суперницю в півфіналі. Це буде або данка Каролін Возняцкі, або представниця Іспанії Карла Суарес-Наварро. Дякуємо, що були з нами, всього найкращого!

Зараз ви читаєте новину «Australian Open. Чвертьфінал. Еліна-Світоліна - Еліза Мертенс (4:6; 0:6). Українка залишає турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути