вівторок, 05 березня 2019 20:00

Артем Шабанов має замінити Ярослава Ракицького в збірній України

Артем Шабанов має замінити Ярослава Ракицького в збірній України
Артем Шабанов в другій частині сезону став основним гравцем "Динамо". Фото:fcdynamo. com.ua

Андрій Шевченко оголосив склад збірної України на найближчі матчі збірної України у кваліфікації до Кубка Світу. 22 березня збірна зіграє в гостях проти Португалії, а 25 Люксембургу вдома. В розташування збірної викликано 26 гравців. Також може отримати до виклику Василь Кравець з іспанського "Леганеса". ЗМІ повідомляють, що Жуніор Мораєс отримує зараз українське громадянство. Тому не варто виключати залучення також бразильця


Головним запитанням було: чи запросять Ярослава Ракицького до головної команди країни. Ракицький зимою змінив "Шахтар" на "Зеніт". Зрозуміло, що сучасний політичних обставинах запрошувати гравця із російського клубу, тим паче спонсором якого є "Газпром, — було не зовсім доречно. Андрій Шевченко утримувався від коментарів на рахунок Ракицького протягом останніх двох місяців, але все –таки не викликав скандального гравця.


Роль Ракицького у збірній – доволі значна. Захист збірної України – не саме сильне місце. Альтернативи лівому центральному оборонцю – фактично немає. Матвієнко із "Шахтаря"не кращим чином зіграв проти " Айнтрахту" в Лізі Європи. Поки він стабільної практики в клубів немає. До того ж, в збірній його використовують на позиції лівого центрального захисника. Динамівець Миколенко грає в першій команді теж на фланзі. Тому Андрію Шевченку та його тренерському штабу потрібно добряче подумати, ким замінити Ракицького.

Готової заміни Ракицькому в збірній немає


На мою думку, альтернативи парі Микита Бурда – Артем Шабанов зараз у збірній немає. Зараз ці футболісти складають пару центу захисту в "Динамо". Шабанов отримав свій шанс через травму угорця Кадара, який пропускає старт другої частини сезону. Багато фахівців на старі другої частини сезону відмічають якраз надійну гру Шабанова в захисті.


Поява в стартовому складі Шабанова та Бурди буде доречна не тільки через те, що вони разом грають в клубі, але і тому, що потрібно буде грати проти швидких та технічних португальців. Однією із сильних сторін обох динамівських захисників якраз є вміння вдало грати один в один проти нападника та швидкісні якості.


Звичайно, що можна змоделювати, поставити до Бурди "гірника" Кривцова, чи Матвієнка, а на фланзі довірити Миколенку. Але тоді постане питання не тільки зіграності, але і швидкісних якостей Кривцова, які ніколи не були високиим.

Шабанов та Бурда грають в одному клубі


Серед інших гравців варто відмітити повернення Романа Безуса до збірної. Рома не викликався вже доволі довгий час. В Бельгії змінив скромний " Сент – Трюйден" на "Гент" показавши себе в цьому сезоні із кращої сторони.


Можливо був би корисний для збірної Роман Зозуля, який зараз є головним нападником одного із лідерів " Сегунди" другий за силою дивізіон в Іспанії) "Альбасете". Особливо враховуючи проблему форварда для головної команди. Але Андрій Шевченко поки вирішив не запрошувати Зозулю, що ще більше добавляє хмизу у вогонь чоток про запрошення Мораєса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого Шевченко викликав до збірної України

Суперниками збірної України по відбору на Євро 2020 будуть: Португалія, Сербія, Литва та Люксембург.

Зараз ви читаєте новину «Артем Шабанов має замінити Ярослава Ракицького в збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути