понеділок, 06 серпня 2012 10:55

"Арсенал" був зобов'язаний перевірити свою заявку" - Стороженко

"Арсенал" був зобов'язаний перевірити свою заявку" - Стороженко
Стороженко: "Ризик технічної поразки для "Арсенала" дуже великий". Фото: turnir.com.ua

Прокол із участю у матчі Ліги Європи дискваліфікованого Еріка Матуку лежить повністю на самому "Арсеналі", вважає віце-президент ФФУ, екс-член юридичного комітету УЄФА Сергій Стороженко. Про це він сказав в коментарі "Сегодня".

"Обов'язок перевіряти свою заявку на доброякісність лежить на клубі, який подає заявку. Ніхто не зобов'язаний повідомляти клуб, що тренер, гравець або інше офіційне особа відсторонені на певну кількість матчів в якості дисциплінарного стягнення", - зазначив він.

"Клуб повинен перевіряти це самостійно. "Арсенал" зобов'язаний був переконатися в достовірності відомостей, які він надав у заявці", - продовжив Стороженко.

"Якщо клуб не допустив ні зловживання, ні недбалості, то, звичайно, докази того повинні бути подані в контрольно-дисциплінарної інстанції УЄФА. І вона повинна це врахувати. Але якщо "Арсенал" володів даними про відсторонення на два матчі гравця або не зробив всіх заходів, щоб встановити можливе відсторонення футболіста, який потрапив до заявки, то нависає серйозна загроза технічної поразки. Ризик цього дуже великий", - резюмував фахівець.

Нагадаємо, матч "Арсеналу" з "Мурою" завершився перемогою столичного клубу з рахунком 3:0.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" був зобов'язаний перевірити свою заявку" - Стороженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути