Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 10:09

Ярославський залишає "Металіст" - офіційно

Ярославський залишає "Металіст" - офіційно
Ярославський склав з себе повноваження президента "Металіста". Фото: focus.ua

Олександр Ярославський звернувся до вболівальників "Металіста".

- Сьогодні я звертаюся до вас, щоб повідомити про зміни в системі управління ФК "Металіст". З 24 грудня 2012 я складаю з себе повноваження президента клубу і передаю зобов'язання по його фінансуванню іншому інвестору.

Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії - болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені.

Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо до числа 30 кращих клубів Європи. За останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. З 2007 р. "Металіст" виступає в єврокубках. Спочатку Кубок УЄФА, потім Ліга Європи: перемоги над "Байєром", "Сошо", "Аустрією", "Спортінгом", "Сампдорією", "Дебреценом", "Бешикташем", "Галатасараєм", "Олімпіакосом". У нинішньому сезоні - "гол сторіччя" у виконанні Тайсона, і, як результат, - нападник "Металіста" у символічній збірній УЄФА.

Крім того, у клубу тепер є база такого рівня, який, на думку футбольних експертів, можна порівняти з інфраструктурою "Барселони" або "Баварії". І Харкову більше не треба віддавати свої юні футбольні таланти в інші клуби - тисячі хлопців мають можливість займатися в академії "Металіста". На домашніх матчах команду підтримують повні трибуни. А завдяки Євро-2012 харківські вболівальники змогли побачити в рідному місті гру найсильніших збірних Європи і найяскравіших футбольних зірок - таких, як Роналду.

За сім років я інвестував понад $ 570 млн. у розвиток ФК "Металіст" і підготовку Харкова до Євро-2012, вкладаючи у все, що я робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. Але є єдина (вона ж головна) причина, по якій я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей.

Тому, йдучи, я не кидаю "Металіст" напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу.

Я дякую всім, кому дорогий "Металіст", за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова, - цитує Ярославського офіційний сайт клубу.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Олександр Ярославський домовився про продаж клубу молодому бізнесмену Сергію Курченку, якого називають "газовим королем України".

Зараз ви читаєте новину «Ярославський залишає "Металіст" - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути