Ексклюзиви
субота, 06 березня 2021 08:40

Ярославський розповів, як його змушували продати "Металіст"

Ярославський розповів, як його змушували продати "Металіст"
Олександр Ярославський (ліворуч) із прехидентом ФІФА Джанні Інфантіно. Фото "Металіст"

Колишній президент "Металіста" Олександр Ярославський розповів, чому продав клуб Сергію Курченку. Подробиці повідомляє "Циганик Live" на FootballHub.

"Про "Металіст" я думав і думаю постійно. Прийшов час повернути його. Ви говорите про очищення "Металіста". Він і не був заплямований ніколи. Ви говорите, що не можу займатися "Металістом" до 2023 року. Це не зовсім так.

Відкрию секрет, що коли сталася вся ця ситуація, і Курченко попросив продати йому "Металіст", я не хотів продавати жодної акції. Коли ситуація підтиснулася політично, я розумів, що "Металіст" разом зі мною знищать. Я хотів відвести від "Металіста" всі ці негаразди.

Я запропонував Курченку 50% продати і залишити собі 50%. Він мені зателефонував через день і сказав, що йому порадили його експерти, що якщо я навіть залишуся на одну мільйонну частку в "Металісті", то про нього в клубі ніхто навіть не знатиме.

Тоді заради "Металіста" я і зважився на цей продаж. Я б ніколи "Металіст" не продавав. Ніколи.

Чи була домовленість, що не буду 10 років займатися футболом в Україні? Так, це прописано в контракті. Я чому активно почав сьогодні цим займатися. Не було сенсу цим займатися за 5 років, 2-3 роки. Залишається 1,5 року до моменту, коли я можу офіційно займатися футболом.

Я завжди дотримувався букви закону. Неважливо, хто такий Курченко, як він добрався до ситуації. Але якщо я пообіцяв - це закон. Сьогодні не можу бути власником клубу, але займатися підготовкою можу. Цим активно зайнятий, - сказав Ярославський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красніков розповів, які зірки світового футболу могли перейти в "Металіст"

Ярославський був президентом "Металіста" з 2005 по 2012 рік. У 2013 році продав клуб. У 2014 році з "Металіста" пішов тренер Мирон Маркевич.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський розповів, як його змушували продати "Металіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути