Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2020 21:00

Ярмоленку не слід повертатися в "Динамо"

Ярмоленку не слід повертатися в "Динамо"
Андрій Ярмоленко ризикує перед Євро-2020 втратити ігрову практику. Фото: рейтер

Андрій Ярмоленко може втратити ігрову практику перед Євро-2020. Український півзахисник зазнав травми, яка залишила його поза футболом більше, ніж на місяць . Крім того, у відставку був відправлений Мануель Пеллегріні, який запросив українця до "Вест Гема". Новим тренер "молотобійців" Девід Моєс не особливо розраховує на українця .

В такій ситуації, щоб не втратити ігрову практику перед Євро-2020, Ярмоленко може вирушити в оренду на другу частину сезону. Вже з'явилися розмови про інтерес турецьких клубів . Одним із варіантів для Андрія могло б стати повернення в "Динамо", де він би точно зміг мати глобальну ігрову практику.

Але такий варіант є не найкращим для всіх сторін. Влітку 2018 року "Вест Гем" заплатив за гравця 20 млн євро. Безкоштовно вони його не відпустять, прагнучи компенсувати хоч частково витрати на трансфер.

Отримує в Лондоні понад 100 тисяч фунтів на тиждень

Другий пункт – зарплата. Ярмоленко отримує в Лондоні понад 100 тисяч фунтів на тиждень. Навряд чи для "Динамо" зараз доцільно витрачати великі гроші враховуючи, що команда Олексія Михайличенка вилетіла із єврокубків та відстає в чемпіонаті від "Шахтаря" на 14 очок, маючи перспективи виграти тільки Кубок України Краще у такому разі дати шанс молодим гравцям. Насамперед, Георгію Цітаїшвілі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ярмоленко не потягне чемпіонат Англії. Йому треба переїжджати до Іспанії"

Суто в ігровому плані Ярмоленко не вирішить проблеми "Динамо". На флангах можуть зіграти Віктор Циганков та Беньямін Вербич за підтримки Карлоса Де Пени та Олександр Караваєва. Посилення у "Динамо" потребує позиція атакувального півзахисника та форварда. Але Ярмоленко не здатен бути успішним на цих позиціях. Можливий перевід Віктора Циганкова в центр поля, але досвід першої частини сезону показав, що один із лідерів "Динамо" більше ефективний на фланзі.

Андрій Ярмоленко перейшов із "Динамо" в "Боруссію" Дортмунд за 25 млн євро у 2017 році. За рік за 20 млн став гравцем "Вест Гема". Перший сезон був зіпсований травмою ахілла. У поточному сезоні провів 15 матчів за "молотобійців", в яких забив 3 м'ячі.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленку не слід повертатися в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути