субота, 09 вересня 2017 12:00

"Ярмоленко має перебудуватися під стиль "Боруссії" - експерт

"Ярмоленко має перебудуватися під стиль "Боруссії" - експерт
Ярмоленко може дебютувати за "Боруссію" вже в матчі проти "Фрайбурга". Фото: bvb.de

Сьогодні відбудеться матч Бундесліги, в якому дортмундська "Боруссія" на виїзді зіграє проти "Фрайбурга". Початок о 16.30 за київським часом. У цьому поєдинку може дебютувати в складі гостей лідер збірної України Андрій Ярмоленко. Наш футболіст перейшов у "Боруссію" з "Динамо", підписавши з німецьким клубом контракт на чотири роки. Його трансфер став найдорожчим в історії киян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Браво, Ярмоленко. Знову возитимеш Коноплянку"

"Боруссія" не в такій мірі, як "Динамо" грає першим номером, - аналізує перспективи українського гравця в новому клубі російський журналіст і коментатор Олексій Андронов, креативний продюсер редакції видання "Советский спорт" .Спеціалізіруется на матчах Бундесліги. - Її стиль гри - витягати суперника на себе і діяти на контратаках, використовуючи простір, яке створюється. Ця команда завжди активно прагне повертати собі м'яч, а не чекати, поки його віддадуть. І Ярмоленку доведеться дуже багато працювати, перебудовуючись під таку схему. Адже якщо він почне ухилятися від якихось командних дій в плані пресингу, його ніхто не зрозуміє.

Але так гостро, як з Коноплянкою в плані переключення на відпрацювання в захисті, з Ярмоленком питання не стоїть. Ще коли в "Динамо" прийшов Валерій Газзаєв, а Ярмоленко не був гравцем основного складу, на самому першому зборі його пробували на позиції лівого захисника. Багато хто тоді здивувався, в тому числі й він. Але мета була не награвати його там, а привчити до того, що футболіст має ще й захисні обов'язки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині поклали око на сексапільну дружину Ярмоленка

Гра Ярмоленка в новому клубі може не обмежитися "рідним" для нього правим флангом, упевнений журналіст.

"У "Боруссії" так само, як і в "Динамо" можливі зміни флангами. І поява Ярмоленка зліва цілком очікувана. Як і на позиції центрфорварда, якщо виникне така необхідність".

У найближчому матчі проти "Фрайбурга" для українця можливі будь-які варіанти.

"Упевнений, що в майбутній зустрічі Андрій Ярмоленко потрапить до заявки команди, все-таки гроші за нього заплачені чималі. Навіть не виключаю його вихід на поле з перших хвилин. Але, швидше за все, тренер команди Петер Бос вирішить, що перший тайм йому краще буде подивитися з боку. Тим більше, з огляду на фактор екс-гравця "Фрайбурга" Максиміліана Філіпа, який в такій грі вийде навіть не з подвійною - з потрійною мотивацією", - резюмує Андронов.

Андрій Ярмоленко вже провів своє перше тренування в складі нової команди. Ще раніше "Боруссія" заявила українця на матчі Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Ярмоленко має перебудуватися під стиль "Боруссії" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути