четвер, 17 грудня 2020 17:27

Арбітражний суд відсторонив Росію від спорту на 2 роки

Арбітражний суд відсторонив Росію від  спорту на 2 роки
CAS не прийняв аргументи росіян. Фото: Reuters

Спортивний арбітражний суд в Лозанні - CAS - підтвердив рішення WADA від грудня 2019 року про відсторонення Росії від великих спортивних змагань за допінг.

CAS підтримав рішення WADA про дискваліфікацію. Термін покарання закінчується 16 грудня 2022 року, повідомляє сайт організації.

Спортсмени з Росії виступали без гімну і під нейтральним прапором на Олімпіаді-2018 у Пхенчхані. Тепер будуть змушені у такий же спосіб виступати на Іграх в Токіо влітку 2021 року й на Олімпіаді-2022 в Пекіні. У змаганнях зможуть брати участь тільки ті спортсмени, які доведуть непричетність до допінгу.

Крім того, Росія не зможе приймати великі спортивні заходи.

Поки незрозуміло, чи допустять росіян до Кубка світу-2022 із футболу. Їм можуть повністю заборони участь, або вони гратимуть у білій формі без гімну.

Євро-2020 рішення не стосується, бо УЄФА не прийняв кодекс WADA, тому збірна Росії зможе виступати на турнірі під своїм прапором і гімном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія здійснила кібератаки проти Олімпіади в Токіо

Причиною для відсторонення Росії стало розслідування за даними з бази Московської антидопінгової лабораторії про результати досліджень за 2012-2015 роки. Незалежні експерти встановили, що в базу вносилися зміни з метою приховати позитивні допінг-проби російських спортсменів.

Зараз ви читаєте новину «Арбітражний суд відсторонив Росію від спорту на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути