понеділок, 03 грудня 2012 16:18

"Анжі" наздогнав ЦСКА, "Динамо" продовжує громити суперників: результати 18 туру РПЛ

У російській Прем'єр-лізі відбулися матчі 18-го туру.

Столичний ЦСКА, ще недавно лідирував у чемпіонаті з солідним відривом, за два тури розгубив свою перевагу. На минулих вихідних армійці набрали одне очко в Санкт-Петербурзі, а Махачкалу залишають і зовсім спіймавши облизня.

Гра в столиці Дагестану до перерви не рясніла видовищними епізодами. Команди створили на двох пару щодо небезпечних моментів. На 18-й хвилині Самюель Ето'о, який повернувся в склад після дискваліфікації, бив з вигідної позиції після відмінної скидки Мубарака Буссуфа. На щастя гостей, Сергій Ігнашевич в останній момент кинувся під удар. Гості відповіли слаломним проходом Зорана Тошича, якому вже поблизу воріт встиг перешкодити Крістофер Самба.

Перед самим свистком про закінчення тайму армійці залишилися в меншості. Олександр Цауне ціною жовтої картки зупинив прорив Буссуфа. Попередження виявилося для хавбека другим. Неприємності ЦСКА продовжилися на 57-й хвилині. Активний Буссуфа з правого флангу виконав навіс на кут воротарського майданчика, звідки височенний Ласін Траоре головою переправив м'яч у сітку.

Керманич москвичів Леонід Слуцький підсилив атаку, замінивши Тошича на Секу Олісе. Однак створити навіть подібність небезпеки у гостей не виходило. Махачкалінци ж, дочекавшись моменту, подвоїли рахунок. Ето'о показав істинний клас. Отримавши м'яч на вході в штрафний, капітан "Анжі" взяв гру на себе, залишив з носом Кирила Набабкіна і Сергія Ігнашевіча і видав пас-цукерочку на Буссуфа. Останньому залишалося з метра вразити порожні ворота.

У решту чверть години "Анжі" без проблем утримав комфортну перевагу. Більш того, Ігор Акінфєєв ще запобіг поразки з великим рахунком. В активі команди Гуса Хіддінка вже 40 очок - стільки ж, скільки у ЦСКА, який явно зменшив обороти перед зимовою перервою. Обігравши одного за іншим середняків чемпіонату, армійський клуб разом з тим не зумів пройти перевірку прямими конкурентами в боротьбі за золото.

Московське "Динамо" слідом за розгромною перемогою над "Спартаком" крупно обіграло "Рубін".

Цього разу жертвою біло-блакитних став "Рубін". У середині першого тайму Артур Юсупов відзначився ударом головою з меж воротарського. Незабаром Болаж Джуджак точним пострілом в кут подвоїв перевагу господарів. Ну а на 70-й хвилині Кевін Кураньї класно пробив здалеку під поперечину - 3:0.

"Динамо" обіграло казанців вперше з листопада 2006 року. "Найважливіша перемога в принциповому матчі, - визнав наставник москвичів Дан Петреску. - "Можливо, в першому таймі удача була на нашому боці. "Рубін" контролював м'яч, а ми забили два голи". Після перерви ми діяли краще. Якщо судити в цілому, наш успіх заслужений - і за забитими м'ячами, і по створеним гольовим моментам".

У свою чергу, головний тренер казанського клубу Курбан Бердиєв відповів на запитання щодо свого майбутнього в "Рубіні". "Мій контракт закінчується 31 грудня, - заявив 60-річний фахівець. - Думаю, після 10 грудня опікунська рада прийме рішення. Безумовно," Рубін "- моя команда. І я хотів би з нею працювати. А час покаже".

"Локомотив" на виїзді відсвяткував мінімальну перемогу над "Аланією". У дебюті зустрічі Максим Григор'єв головою замкнув навіс з кутового. Залізничники виграли третій матч поспіль.

Тур завершиться в понеділок, 3 грудня, поєдинком "Мордовія" - "Амкар".

Чемпіонат Росії, 18 тур

Анжі - ЦСКА 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - 57 Траоре, 2:0 - 78 Буссуфа.

Анжі - Габулов, Ж.Карлос, Тагірбеков, Самба, Логашов, Шатов (Траоре, 46), Буссуфа, Жирков (Лахіялов, 88), Жусілей, Л. Діарра (Ахмедов, 64), Ето'О.

ЦСКА - Акінфєєв, Набабкін, Маріо Фернандес, Ігнашевич, В. Березуцький, Ельм, П. Мамаєв, Хонда, Цауне, Тошич (Секу, 61), Муса.

Крилья Совєтов - Ростов 0:2 (0:1, 0:1)

Голи: 0:1 - 6 Блатняк, 0:2 - 74 Чеснаускіс.

Динамо - Рубін 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 - 20 Юсупов, 2:0 - 30 Джуджак, 3:0 - 70 Кураньї.

Динамо - Березовський, Чичерін, Фернандес, Гранат, Ломіч, Юсупов, Нобоа, Соловйов, Семшов (Янчер, 66), Джуджак (Сапета, 76), Кураньї (Баккал, 85).

Аланія - Локомотив 0:1 (0:1, 0:0)

Гол: 0:1 - 12 Григор'єв.

Волга НН - Терек 1:1 (0:1, 1:0)

Голи: 0:1 - 8 О. Іванов, 1:1 - 53 Асільдаров.

Краснодар - Кубань 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 0:1 - 55 Озбіліз, 1:1 - 85 Шіпіцін, 2:1 - 90 Жоаозіньо.

Спартак - Зеніт 2:4 (1:2, 1:2)

Голи: 0:1 - 21 Халк, 1:1 - 26 Дзюба, 1:2 - 41 Вітцель, 1:3 - 71 Вітцель, 1:4 - 78 Широков, 2:4 - 81 Еменіке.

Спартак - Дикань, К.Комбаров, Пареха, Сухі, Д. Комбаров, Каріока, Чельстрем (Інсаурральде, 72), Хурадо, Ананідзе (Макгіді, 66), Дзюба, Еменіке.

Зеніт - Малафєєв, Губочан, Алвеш, Ломбертс, Янбаєв, Денисов, Широков (Зирянов, 83), Вітцель, Файзулін (В. Бистров, 32), Данні, Халк (Кержаков, 65).

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Анжі" наздогнав ЦСКА, "Динамо" продовжує громити суперників: результати 18 туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути