понеділок, 15 липня 2019 15:47

Англія вперше стала чемпіоном світу з крікету

Англія вперше стала чемпіоном світу з крікету
www.business-standard.com

Англійці вперше виграли Кубок світу з крікету. У фінальному матчі родоначальники гри здолали Нову Зеландію. Матч відбувся на лондонському стадіоні Лордс Крікет Ґраунд, спорудженому в 1814 році.

XII Кубок світу з крікету пройшов 30 травня-14 липня на полях Англії та Вельсу, в турнірі взяли участь 10 національних команд. Тільки групову стадію транслювали на 220 територій

46 каналів, телевізійна аудиторія попередньої стадії перевищила 675 мільйонів глядачів.

Головні сенсації відбулися у півфінальних поєдинках. У них англійці здолали австралійців, а новозеландці індусів. Після вильоту двох найтитулованіших у крикеті націй на Кубок світу претендували команди, які до того ніколи не були чемпіонами.

Крікет - один із найстаріших ігрових видів спорту. У сучасному вигляді відомий з XVIII ст. Популярний майже в усіх колишніх колоніях Великої Британії. За кількістю прихильників у світі поступається лише футболу.

За повними правилами матч може тривати до 5 днів. Для першого Кубку світу 1975 року і зручності телетрансляцій ввели новий формат гри. За одноденними міжнародними правилами кожна команда має лише 300 разів подати м'яч, або вивести з гри 10 відбиваючих суперника.

У фінальному матчі між Англією і Новою Зеландією кількість набраних очок після основних і додаткового оверу була рівною. Але англійцям присудили перемогу за додатковими показниками - більшу кількість балів здобули, відбивши м'ячі суперника за межі поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джоковіч обіграв Федерера в фіналі Вімблдона

Незважаючи на те, що Англія є батьківщиною багатьох ігрових видів спорту, на міжнародних змаганнях рідко завойовує в них золоті медалі.

Єдиний Кубок світу з футболу родоночальники гри здобули на домашньому турнірі 1966 року. У фінальному матчі проти ФРН виграли у додатковий час не без допомоги радянського арбітра Тофіка Бахрамова. Кубок світу з регбі Англія приймала двічі. 1991-го в лондонському фіналі програли Австралії, 2015-го взагалі не вийшли з групи. Але у 2003 році зуміли взяти реванш у австралійських регбістів, обігравши їх у вирішальному матчі в Сіднеї. На Кубках світу з крікету до 2019 року англійці тричі програвали фінал.

Зараз ви читаєте новину «Англія вперше стала чемпіоном світу з крікету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути