середа, 30 листопада 2022 16:16

Андрій Шевченко продовжує залишатися віцепрезидентом олімпійського комітету – НОК

Андрій Шевченко продовжує залишатися віцепрезидентом олімпійського комітету – НОК
Андрій Шевченко й досі залишається віцепрезидентом Національного олімпійського комітету. Фото зі сторінки Андрія Шевченка у Facebook

Всупереч обіцянкам не працювати з представниками ОПЗЖ у НОК, ексфутболіст Андрій Шевченко й досі залишається віцепрезидентом Національного олімпійського комітету. Він не був виключений з НОК, не подавав відповідної заяви, і в НОК з цього приводу не було голосування Виконкому. Про це пише "Апостроф" із посиланням на спілкування з виконавчим директором НОК Наталією Коваленко.

"Андрій Шевченко все ще віцепрезидент НОК на цей момент. Голосування не було. За процедурою, має відбутися засідання Виконкому, якщо хтось подає заяву про вихід з НОК у відставку – цю відставку приймає Виконком. У нас Виконком був 18 листопада. Коли буде наступний, не відомо", – повідомила представниця комітету.

А оскільки ані заяви від Шевченка не було, ані голосування за його виключення, то він і досі працює в НОК, поряд із низкою представників ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беленюк вийшов зі складу НОК через колишніх "регіоналів"

"Він на цей момент є членом НОК і віцепрезидентом. Рішення про відставку Шевченка НОК не приймав", – уточнили в Олімпійському комітеті.

Вибори в НОК та обрання Шевченка віцепрезидентом відбулися 17 листопада.

18 листопада він заявив про небажання працювати в одній команді з тими, хто став членами НОК, натякаючи на представників ОПЗЖ.

Цього ж дня рішенням Виконкому НОК із членів Комітету було виключено членів партії ОПЗЖ Григорія Суркіса та Нестора Шуфрича.

Однак у НОК, як наголошував Роман Зозуля, й досі залишаються понад 15 представників проросійських і заборонених в Україні ОПЗЖ і "Партії регіонів". Зокрема, це Михайло Кошляк, Андрій Вінграновський, Олександр Симоненко та ін.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко продовжує залишатися віцепрезидентом олімпійського комітету – НОК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути