пʼятниця, 28 вересня 2007 11:07

Ананд за крок від перемоги на чемпіонаті світу з шахів

Дванадцятий тур чемпіонату світу з шахів, що проходить в Мехіко, став найрезультативнішим за весь час турніру. В четвер переможним рахунком завершилися три партії. Чемпіон світу росіянин Володимир Крамник переміг угорця Петера Леко, ізраїльтянин Борис Гельфанд чорними фігурами завдав поразки володареві Кубка світу вірменинові Левону Ароняну, а російський гросмейстер Олександр Морозевіч обіграв співвітчизника Олександра Гріщука.

Індієць Вішванатан Ананд чорними зіграв внічию з росіянином Петром Свідлером і, таким чином, набравши 8 очок, продовжує залишатися одноосібним лідером турніру, випереджаючи на очко найближчого переслідувача - Бориса Гельфанда, інформує
news.sportbox.ru.

Після 12-ти турів становище на турнірі таке: Ананд - 8 очок, Гельфанд - 7, Крамник - 6,5, Морозевіч, Леко, Аронян - по 5,5, Гріщук і Свідлер - по 5 очок.

До закінчення турніру шахістам залишилося провести по дві партії і лише диво може перешкодити Ананду стати чемпіоном світу. Ім"я володаря другого місця, найімовірніше, визначиться сьогодні, 28 вересня,  в партії Гельфанд - Крамник. У 13-му турі також зустрічаються: Аронян - Свідлер, Леко - Морозевіч, Гріщук - Ананд.

Зараз ви читаєте новину «Ананд за крок від перемоги на чемпіонаті світу з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути