пʼятниця, 21 січня 2011 15:57

Американські тенісистки встановили антирекорд турнірів "Великого шолому"

Американські тенісистки встановили антирекорд турнірів "Великого шолому"

Вперше в історії проведення турнірів "Великого шолому" жодній американській тенісистці не вдалося дійти до 1/8 фіналу у жіночому одиночному розряді. 21 січня на Australian Open не залишилося американок після того, як четверта ракетка Вінус Вільямс (на фото) знялася зі змагань через травму, повідомляє AFP.

Вільямс була єдиною американкою, яка вийшла в 1/16 фіналу. У матчі з Андреа Петкович з Німеччини вона програла перший гейм, а під час другого гейму була змушена відмовитися від боротьби. Після гри американка зізналася, що насилу рухалася через сильний біль.

"Сучасна" статистика турнірів "Великого шолому" (Australian Open, Roland Garros, Вімблдон і US Open) ведеться з початку так званої "відкритої ери", яка почалася в 1968 році. Тоді на турнірах "Великого шолому" стали виступати і професіонали, і любителі.

Що стосується Вінус Вільямс, то їй поки жодного разу не вдалося перемогти на Australian Open. Її молодша сестра Серена вигравала Відкритий чемпіонат Австралії п'ять разів. У 2011 році Вільямс-молодша не змогла виступити на турнірі в Мельбурні через травму.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Американські тенісистки встановили антирекорд турнірів "Великого шолому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути