Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 17:10

Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року

Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року

Лідер світового чоловічого тенісу, 24-річний сербський тенісист Новак Джокович став кращим за підсумками інтернет-голосування в якому взяли участь кілька сотень тисяч чоловік. На його рахунку в минулому сезоні три перемоги на турнірах "Великого шолома" - Відкритому чемпіонаті Австралії, Вімблдоні та Відкритому чемпіонаті США, а також п'ять титулів в турніраз серії "Мастерс". Новак завершив сезон з рекордною сумою призових - $ 12,619,803.

На звання атлета року за версією USSA (Американської академії спорту) претендували 12 чоловіків і 12 жінок. Джокович обійшов таких зірок світового спорту, як футболіст Девід Бекхем, плавець Райан Лохте, баскетболіст Дірк Новіцкі і гольфіст Рорі Макілрой. Слідом за сербським тенісистом розташувалися бесболіст з "Детройт Тайгерс" Джастін Верландер і філіппінський боксер Менні Пакьяо.

У жінок лауреатом премії USSA стала гольфістка з Тайваню 22-річна Цен Яні, яка завоювала п'ятий титул на турнірах Великого Шолома, чого до неї не вдавалося зробити нікому, і завершила рік на першому рядку світового рейтингу.

Цін Яни виграла престижну нагороду в боротьбі з японською фігуристкою Мікі Андо і тенісисткою Кім Клійстерс з Бельгії.

Зараз ви читаєте новину «Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути