субота, 13 липня 2013 14:55

"Альтман склад на гру вибирав по зодіаку" - екс-півзахисник "Волині"

"Альтман склад на гру вибирав по зодіаку" - екс-півзахисник "Волині"
Дмитро Смирнов грав під керівництвом Альтмана у "Лучі" з Владивостока ФОТО: ua.tribuna.com

Колишній півзахисник луцької "Волині" Дмитро Смирнов розповів про роботу під керівництвом відомого українського тренера Семена Альтмана в російському "Лучі" з Владивостока.

"Альтман приїхав нас рятувати за шість турів до кінця чемпіонату. На жаль, не зрозумів, де опинився, став давати нам дворазові тренування і на цьому все закінчилося. Специфіка "Луча" у тому, що там дуже грамотно треба давати навантаження. Наприклад, там практично неможливо тренуватися вранці. Тому що півкоманди не спали вночі - не тому, що тусувалися десь, а тому що через акліматизацію не змогли заснути.

Альтман цього не розумів і почав усіх ганяти. Люди зовсім здулися. Альтман зрозумів це через два тижні сам, але вже було пізно. А до цього до нього підходили: "Семен Йосипович, ми не можемо спати". "А ти лягай і налаштовуйся: хочу заснути і все".

Взагалі, він дивна людина. Склад на гру вибирав за гороскопом. Викликає мене перед матчем зі "Спартаком": "Діма, завтра по зодіаку у тебе дуже поганий день. Я б тебе ніколи не поставив, але ти важливий гравець для команди, тому в мене немає вибору. Ти тоді краще підготуйся". До речі, незважаючи на несприятливий день, ця гра виявилася однією з моїх кращих у сезоні.

Він при знайомстві попросив усіх обов'язково назвати час доби, коли ми народилися. Це йому потрібно було, щоб розуміти, яке у тебе самопочуття під час гри.

Або перед грою з "Хімками". Чи то ворожка, чи то якісь космічний годинник йому розповіли: завтра перший тайм буде чудовим, другий - поганим. "Уважніше після перерви!" Виходимо проти "Хімок": після першого ведемо 1:0, але в підсумку програємо 1:3. "Я ж вас попереджав: це ж не просто так. Це наука, проти неї не попреш".

Але взагалі мужик веселий. Наприкінці сезону йому потрібно було потрапити на прийом до губернатора, той довго не приймав. У підсумку Альтман надів значок депутата Української думи, сів біля приймальні. Чекав там три години, поки не прийняли", - цитує Смирнова "Трибуна".

Зараз ви читаєте новину «"Альтман склад на гру вибирав по зодіаку" - екс-півзахисник "Волині"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути