понеділок, 07 червня 2010 08:30

Алієва визнали гравцем травня в СНД

Алієва визнали гравцем травня в СНД

Російська газета "Спорт-Экспресс" опублікувала результати чергового референдуму "Зірка" для визначення найкращого футболіста місяця на території країн СНД і Балтії.

Переможцем за підсумками травня став півзахисник збірної України та московського "Локомотива" Олександр Алієв. Відзначимо, що українець стає лауреатом "Зірки" в другому місяців поспіль: він був визнаний найкращим і за підсумками квітневого референдуму.

Український хавбек, який, нагадаємо, перейшов у стан "залізничників" з київського "Динамо" минулої зими, став справжнім відкриттям першої частини поточного чемпіонату Росії: аж до завершення першої частини першості прізвище Алієва практично не сходила зі сторінок російських спортивних видань, а сам футболіст , забивши 7 м'ячів в 11-ти турах, є одним з лідерів списку бомбардирів чемпіонату.

Минулого місяця хавбек "засвітився" вже у складі збірної України, забивши три м'ячі у товариських матчах із збірними Литви та Румунії.

Як і місяць тому, перемогу в референдумі Алієв здобув більш ніж впевнено: росіянин Алан Дзагоєв (ЦСКА Москва, Росія), який посів друге місце, відстав від українського хавбека на цілих 27 очок (Алієв набрав 73 залікових пункти, Дзагоєв - 46).

Замкнув трійку лідерів російський півзахисник англійського "Евертона" Дініяр Білялетдінов (43 бала). Відзначимо також, що п'яте та шосте місце за підсумками опитування зайняли ще два гравці національної збірної України - захисник "Шахтаря" Ярослав Ракицький (17 балів) і атакуючий півзахисник "Дніпра" Євген Коноплянка (12 балів).

Що стосується загального заліку "Зірки" (січень - травень), то тут, як і раніше лідирує російський форвард лондонського "Тоттенхема" Роман Павлюченко, який за підсумками проведених опитувань сумарно набрав 153 бали.

А ось подвійний успіх Алієва дозволив йому впритул наблизитися до лідера: українець довів загальну кількість набраних балів до 141, і в порівнянні з минулою версією загальної таблиці "Зірки" перемістився з п'ятого на друге місце, відтіснивши на третю сходинку російського нападаючого лондонського "Арсеналу" Андрія Аршавіна (115 балів).

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Алієва визнали гравцем травня в СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути