понеділок, 15 жовтня 2018 12:31

Якщо вона в формі, то зможе обіграти будь-кого - експерт про тенісну сенсацію України

Українська тенісистка Даяна Ястремська вперше в кар'єрі виграла турнір WTA. Для 18-річної українки це дуже вагоме досягнення, яке приверне до неї увагу. Своїми думками про успіх юної тенісистки поділився експерт Всеволод Кевлич.

"Її перемога досить несподівана, але від цього тільки приємніше. Даяна досить специфічний гравець. Вона має видатну енергетику, має запал. Тому їй легко грати так, як вона хоче. Вона любить вести гру, а не підлаштовуватись під суперника.

Даяна не залежить від того, як грає суперник. Вона може нав'язувати свій стиль

В неї дуже сучасний стиль гри. Вона чистий "атакер", не може захищатись, її треба атакувати. Терплячість це не її, Світоліна, наприклад може терпіти, а от Даяна ні. Вона ментально сильна, вірить в себе. Якщо вона в формі, їй нічого не заважає, то вона може обіграти будь-кого. А для жіночого тенісу це досить рідкісне явище. Даяна не залежить від того, як грає суперник. Вона може нав'язувати свій стиль. А для жіночого тенісу це досить рідкісне явище. Перемога над китаянкою дуже показова. Ван Цян в півфіналі вибила Мугрусу, якій всі програвали. Вона виграла п'ять матчів поспіль, але Даяні вдалось її зупинити.

  Турнір в Гонконзі став першим тріумфом для Ястремської
Турнір в Гонконзі став першим тріумфом для Ястремської

Вона за стилем гри нагадує Марію Шарапову. Даяна менш ознакова тенісистка, Шарапова має багато різних умовностей ритуалів. У Даяни цього немає, але вона дуже схожа на неї: так само покладається на власну силу, так само вкладається в кожен м'яч, віддає себе повністю на корті.

Вона ще не зовсім вміє справлятись з андреналіном, і у вирішальні моменти дуже нервує

Слабкі сторони? Ну якщо подивитись останній гейм її переможного матчу, то стане зрозуміло. Рахунок 6:2, 5:1 немає жодної загрози, навіть якщо програєш цей гейм. Але думка що вона зараз виграє перший турнір WTA, як довго вона йшла до цього. В неї ця думка сидить в голові, і впливає на гру. Дві подвійні помилки на матчболі. Вона ще не зовсім вміє справлятись з андреналіном, і у вирішальні моменти дуже нервує. Але це питання досвіду, у 18 років з цим складно впоратись. Вона подорослішає, буде краще реагувати на незначні проблеми. Вона перфекціоністка, вона хоче грати ідеально, їй треба стати більш врівноваженою", - розповів для Gazeta.ua Всеволод Кевлич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Марта Костюк завжди підкреслює, що вона українка" - експерт про чемпіонку Australian Open

Третя ракетка України, 18-річна Даяна Ястремська несподівано виграла тенісний турнір WTA. В фіналі наша спортсменка перемогла китаянку, 24 ракетку світового рейтингу Ван Цян.

Зараз ви читаєте новину «Якщо вона в формі, то зможе обіграти будь-кого - експерт про тенісну сенсацію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути