понеділок, 28 серпня 2017 12:23

"Якщо 10 чоловік захочуть стрибнути з моста, а я ні, я що, боягуз?" - Суркіс прокоментував неявку на матч у Маріуполі

"Якщо 10 чоловік захочуть стрибнути з моста, а я ні, я що, боягуз?" - Суркіс прокоментував неявку на матч у Маріуполі
Ігор Суркіс: "У ФФУ знають, що програють усі суди". Фото: fc-metalist.com

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в ефірі програми "ПроФутбол" прокоментував неявку свого клубу на матч у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси ведуть війну проти Павелка

"Вони ж знають заздалегідь, що програють усі суди, які будуть незалежними, а не в нашій федерації футболу, яка виконує щось "під козирок".

Є кілька варіантів. Перший - перенести матч до Києва. Другий варіант - якщо, як заявляє президент нашої країни, припиняться обстріли, то 2 грудня зіграти в Маріуполі. Є ще варіант - зіграти два матчі на нейтральному полі. Не розбурхувати ні громадськість, нікого. Якщо "Маріуполь" вийде до першої шістки - всі чотири матчі зіграти на нейтральному полі.

Скажіть, якої переваги ми хочемо? Якщо мене запитають, чи повинен туди їхати "Шахтар", я теж відповім, що не впевнений з приводу безпеки для футболістів сьогодні. А чи поїдуть туди іноземці, я теж не впевнений. Навіщо їм туди їхати? Вони і так їх там обіграють. Усі знають, що команду фінансують з одного джерела.

Навіщо іноземцям "Шахтаря" їхати до Маріуполя? Вони і так їх там обіграють. Всі знають, що команду фінансують з одного джерела

Свого часу, коли до мене звернувся "Маріуполь", а там грати було не можна, вони сказали, що не можуть приїхати, тому що немає грошей ні на літак, ні на готель. Слава богу, живий Павлов. Він може це підтвердити. Я надав і літак, і готель, і стадіон.

Я не розумію, для чого це розпалюють перед іграми збірної. Ми готові їхати туди, куди нам скажуть, але безпека повинна бути для уболівальників, команди і співробітників клубу. Всяке може статися.

Нам кажуть - їдьте, бо їдуть усі. Але якщо 10 чоловік стануть на мосту і скажуть, що вони хочуть стрибнути, а я скажу, що не хочу, то я тоді, виходить, боягуз? Є ж розумні речі. Невже футбольний матч коштує таких ризиків? Давайте ми припинимо політику біля футболу.

Я ніколи не був політиком і хотів би сказати тим людям, які з гарячими головами хочуть бачити "Динамо" в Маріуполі, заспокоїтися. Ми приїдемо і до Донецька, і до Маріуполя. І гратимемо в футбол", - сказав Суркіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко згадав про Кеннеді, коментуючи рішення ФФУ по Маріуполю

У неділю, 27 серпня, в Маріуполі не відбувся матч 7-го туру УПЛ між місцевою командою та "Динамо". Причина - неявка "біло-синіх" на поєдинок через побоювання керівництва клубу за життя і здоров'я працівників, футболістів і вболівальників. Також, на думку столичних гостей, перед матчем були відсутні належні гарантії безпеки з боку силових структур.

У Маріуполі був присутній президент ФФУ Андрій Павелко, який взяв участь у матчі ветеранів. Ця зустріч замінила матч "Маріуполь" - "Динамо". Павелко наголосив, що за всіма канонами "Динамо" загрожує технічна поразка.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо 10 чоловік захочуть стрибнути з моста, а я ні, я що, боягуз?" - Суркіс прокоментував неявку на матч у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути