пʼятниця, 31 липня 2020 21:00

Які позиції має посилити Луческу в "Динамо"

Які позиції має посилити Луческу в "Динамо"
Мірчі Луческу не обійтися без нових гравців. Фото: ФК "Динамо" Київ

На першій пресконференції головний тренер "Динамо" Мірча Луческу сказав, що команда потребує тільки точечного підсилення складу.

Gazeta.ua спробувала визначити позиції в "Динамо", які потребують підсилення під час літнього трансферного вікна.

Лівий центральний захисник. Позиція лівого центрального захисника вимагає не тільки якісного, але і кількісного підсилення. В системі команди на цій позиції є тільки один Артем Шабанов. Попри вже третій сезон в команді та 28 років, Шабанова ніяк не можна назвати стабільним та надійним захисником. Артем може видати сильний матч, а може на рівному місці припуститися помилок, які будуть коштувати втрачених очків для команди, як це було в матчах проти "Карпат" чи "Олександрії".

Важливим елементом для побудови гри для Луческу є швидкість, вміння працювати із м'ячем та читання гри. Швидкість важливий елемент для того, щоб грати із високим захистом. З цим проблем у Шабанова не має. А от із двома іншими компонентами гри – не все так просто. Артем не вміє починати та підтримувати атаки, під час пресингу суперника схильний до помилок, або розконцентрації.

Позиція лівого центрального захисника вимагає не тільки якісного, але і кількісного посилення.

Власне Шабанов більше підходить роль гравця ротації в "Динамо". У подібному становищі він був під час перебування в команді Тамаша Кадара. Артем може вийти та зіграти в окремих матчах чи на певний відрізок, а не у довгостроковій перспективі. "Динамо" Луческу потрібен новий якісний захисник, який зможе допомогти команди в плані надійності та стати важливим гравцем для початку атак.

Центральний півзахисник. "Покажи мені свою середину поля, я скажу яка у тебе команда". Для "Динамо" півзахист є найбільше вразливим місцем. Команда не може стримувати суперника та сама домінувати на полі.

Запрошуються нові футболісти, але ніхто з них не може себе показати чи проявити. Все тримається на тріо – Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський та Володимир Шепелєв. Жоден із цих гравців не є стабільним та володіє високим індивідуальним класом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 головних завдань для Луческу на посаді тренера "Динамо"

Луческу чітко розподіляє центральних півзахисників по обов'язкам. Один має працювати на оборону, компенсувати підключення флангових захисників та високу лінію захисту, в оборонних діях. В один час основним опорником у "Шахтарі" був Томаш Гюбшман, який приходив в команді, як центрбек. Інший центерхав є ключовим гравцем команди та має вести гру. Тобто, починати атаки, переводити гру з оборони в атаку.

Якщо ще якось можна буде зробити "руйнівника" із Шепелєва чи Сидорчука, то із "креативним" опорником дійсно проблеми. В системі команди не має швидким гравцям, із вмінням гарно працювати з м'ячем та вести гру команди.

Форвард. В системі "Динамо" вистачає кількісно нападників, а от їхня якість викликає певний сумнів. Нікого із динамівських форвардів не можна назвати успішним нападником.
Головним критерієм у побудовах гри Луческу для нападника є вміння завершити атаки. Форвард має завершувати всі потуги середини поля та бути таким собі вістрям атаки. Тут найбільше відповідний є іспанець Фран Соль, але за останні півтора року він втратив всю впевненість у собі. Солю вже 28 років. Змінювати його, вдосконалювати вже буде важко. Луческу більше любить працювати із молодими гравцями.

Головним критерієм у побудовах гри Луческу для нападника є вміння завершити атаки.

Назарію Русину буде важко за манерою гри підійти під бачення футболу. Працездатність - це дуже добре, але цього дуже мало для успіху в футболі.

Зимовий новачок команди Ібгагім Каргбо відверто розчарував у тих матчах, коли йому довіряли. Молодий бельгієць не тільки не забив нічого, але і вразив власні ворота у матчі проти "Десни". Артем Бесєдін повернеться після дискваліфікації тільки у другій частині сезону.

Перемагає та команда, яка забиває голи. "Динамо" без якісного форварда просто не обійтися. Це одна із запорук успіху команди.

"Динамо" розпочне сезон 25 серпня матчем за Суперкубок України проти "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Які позиції має посилити Луческу в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути